• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

BASINI BASTIRMAYIN!

Hakan Taş

Gazetecilik mesleğini ve bu mesleğin zorluklarının kitabını yazan adamım. Ukalalık sanmayın. “Hakkari’de Gazeteci Olmak” isimli kitabımın yakında üçüncü baskısı da yapılacak.

Hakkari’de çok zor şartlarda bu mesleği icra eden 50 kişiyi geçmeyen gazetecileriz. Gece gündüz demeden halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamadan olup biten her şeyden sizleri haberdar etmekle yükümlüyüz.

Bazen bizi hiçe sayan, önemsemeyen, işine gelince baş tacı, gelmeyince görmeyen zihniyetlerle çalışıyor ve yaşıyoruz.

Son yaşadığımız üzücü gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ilimizi ziyaret edeceği bu anlamda program saatleri gönderildi ve davet edildik. İlimize gelen her misafiri çok önemsiyoruz. Hele hele bir devlet büyüğü ve haber niteliğini taşıyor ise daha da titiz takip ederek okuyucuları da bilgilendiriyoruz.

Gazeteciler Cemiyeti olarak ön çalışma yaptık. Hazırlık kapsamında kalabalık bir ekip olarak toplantıya iştirak edeceğimizi karara bağladık. Sayın Bakanımıza halkımızı ve bölgemizi ilgilendiren sorular hazırladık. Örneğin, tüm halkın ve özellikle esnaflarımızın merak ettiği, “Askere neden çarşı izni verilmiyor” gibi veya “Yerel basına neden ilan ve duyuru verilmiyor” gibi onlarca soru hazırladık.

Saat 11.40 ta basın ile toplantı deniliyordu programda. Bizler 1 saat önceden gittik. 1 saat 40 dakika bekletildik. Daha sonra basın içeri denildi ama basına oturacak yer bile yoktu. İl Başkanının uyarısıyla bir gurup Ak Partili dışarı çıktı. Basın mensuplarından soru alınmayacaktır denildi ve sayın Bakan sunum yaptılar.  Hemen sonrasında yemeğe geçildi. Bu defa Bakanlık korumaları basın yemekhaneye giremez diyerek bize kapıları kapattılar.

Basın soru soramaz

Basın yemekhaneye giremez

Ama basın dördüncü güçtür.

Ama basın güzidedir, değerlidir ?

Biz kendimizi kimselerden üstün ve güçlü görmüyoruz. İşimizi yaparken, halkımızı doğru bilgilendirmek adına sahada ter dökerken, saldırılara maruz kalırken, yıpranırken anlayış ve saygı bekliyoruz. Şemdinli ve Yüksekova’dan gazeteci arkadaşlarımız bu önemli toplantı için sabahın erken saatlerinde öğretmenevine geldiler. Bizler çay ve yemek derdinde değiliz. Toplam 300 kişinin buluştuğu yemekli bir toplantıya basın neden alınmıyor? Bakan korumalarının sürekli uyarısı ve sert tavırlarıyla karşılaştık.

Türkiye Yüzyılı Buluşması kapsamında Bakanlarımız ilimize ziyaretlerini sürdüreceklerdir. Buna benzer yanlışlar tekrarlanmasın diye Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak bir açıklama yaptık. Açıklamamızda hakaret yok sadece eleştiri var.

Yeni valimiz ve Ak Parti İl Başkanlığımızdan ricamız basına sadece kolaylık ve hak ettiği değeri veriniz. Biz halkız, bizden bilgi bekleyen halkın gözü, kulağı, sesi, yüreğiyiz. Bize yapılan her yanlışlık ve ambargo halkı yapılıyor. Dün biz öğretmenevine çarşı merkezinde yürüyerek giderken onlarca esnaf yolumuzu keserek, “Lütfen Asker çarşı izni konusunu Sayın Bakanımıza iletin, piyasamız canlansın” diyerek ısrarlarını sürdürdüler.

Dönüş yolunda yine o esnafların önünden geçtik ve yanıt veremedik. Tüm bu gelişmelerden Sayın Bakan ve İl Başkanı haberdar değillerdir sanırım. Biz sizleri eleştirerek aslında destek oluyoruz. Çünkü sizler içeride otururken dışarıda neler olduğundan haberdar değilsiniz.

 Lütfen BASINI bastırmayın. Biz işimizi yaparken sadece kolaylık ve anlayış talep ediyoruz. Eğer kalemimizi kırarsanız o mürekkebin içinde halk boğulur…

Bu yazı toplam 719 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim