• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

BRAVO LEZGİN ÜNAL BRAVO İZMİR!

Hakan Taş

Amaca uygun iş yapıldığında elbette başarıya ulaşmak kolay olur. Hakkarililer geçmişte en çok İzmir ve Antalya’ya göç ettiler. 20 yıl önce İzmir’de Hakkarililer Derneği kuruldu. Nöbetleşerek değişik isimler başarıyla derneği yaşattılar. Tüm başkanlar imkanlar nispetinde geleneğimiz ve kültürümüzü yaşatarak saygın bir yer edindiler. 

Yeni başkan Lezgin Ünal ve yönetimi alkışı ve takdiri hak eden bir çalışma yürüttüler. İzmir’de üniversite eğitimini almak üzere giden gençlerimiz için bir dayanışma yardım kahvaltısı düzenlendi. Alsancak’ta bir kafede düzenlenen kahvaltıya 75 öğrenci katıldı. 

Program ile ilgili görüşüne başvurduğum Lezgin Ünal şu açıklamayı yaptı; “Buraya okumak için gelen öğrencilerimiz yurtlarda yer bulamadılar. Kiralar malum her yerde çok fahiş. Barınma sorununu gidermek için kollarımızı sıvadık. Maddi durumları kötü olanlara destek, çalışmak isteyenlere iş imkanı sunduk.

Özellikle kız öğrencilerimize ağırlık verdik. İzmir’de ikamet eden tüm Hakkarili dostlarımız bu gençlere kapılarını ve gönüllerini açık tuttular. 10 kız öğrencimiz düzenli burs alıyor. Maddi ve manevi herkesin sorununa ortak oluyoruz. Burada eğitim gören öğrencilerimize maddi imkan sunmak için bir araya geldik. Herkes imkanı nispetinde destek sundu. Toplanan bu parayı eşit biçimde gençlerimiz ile bölüşeceğiz. Katılım sağlayan gençlerimize ve destek olan hemşerilerimize minnettarım”…

Bu organizasyon doğrusu gözlerimi yaşarttı. Öğrencilere ve gençliğe yapılacak her destek anlamlı ve vicdanidir. Bir çok aile maddi imkanları olmadığı için çocuklarını üniversiteye gönderemediler.  Hac islamın şartıdır ama bir öğrenciye destek sunmak da Hac kadar kutsal ve sevaptır. 

Lezgin Ünal’ı her kes tanır ve bilir. Oldukça duygusal ve yardımseverdir. Ağzındaki lokmayı, cebindeki son kuruşu bile paylaşabilendir. Gerçek bir devrimcidir. Sıkıntılara ve ihanetlere boyun eğmedi. Gördüğü işkence ve yasaklar bile onu katılaştırmadı. Kahkahası ve gülüşü meşhurdur ama ağlaması da yanıktır. Hiçbir yer bulamayıp dışarıda kalan iki öğrenciyi de evine aldı ama bunu bizimle paylaşmadı. Kendisine yakın bir dost bana fısıltı yaptı. 

Eğitimlerine katkı sunmak için çabaladığın ve desteklediğin öğrenciler ve onların aileleri de bu örnek davranışınızı alkışlıyor. Bu tür öğrenci ve gençlik destekli programların çoğalması umuduyla İzmir Hakkarililer Derneği başkanı, yönetimi ve üyelerini candan kutluyorum.
İzmir’de HAKKARİ olmak varsa biz birer neferiz. 
Bravo Lezgin Ünal,
Bravo İzmir’deki yürekli Hakkarililer…

tas-ailesinden-taziye-tesekkur-mesaji.jpg

Bu yazı toplam 1958 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim