• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Demirtaş Hakkari tarih yazdı

Demirtaş Hakkari tarih yazdı
Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, Hakkari’nin tarihi destan yazdığını belirtti.

 

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önündeki binlerce kişiye seslenen Selahattin Demirtaş,sözlerine kahraman Hakkari halkı bugün bir kez daha tarihe bir not düştünüz, büyük bir destan yazdınız.ben öncelikle bu tarihi destanın yazılmasında emeği geçen başta şehitlerimiz olmak üzere bütün emek harcayanların önünde saygı ile eğiliyorum dedi.

secim-senlik-1.jpg

 

Demirtaş,” Hiçbir tereddütte yer bırakmayacak şekilde, hiçbir inkara yer bırakmayacak şekilde Kürt halkının kendi özgürlüğünü ilanıdır. Bunu artık bu saten sonra hiç kimse tartışamaz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.siz zaferlerin mutlulukların en büyüğünü hak ediyorsunuz. Hakkâri gençliği, Hakkari kadınları, zaferlerin en büyüğünü hak ediyorlar. Ve bugün inanın dünyanın dört bir yanında yaşayan bütün halkımızda büyük bir sevince büyük bir morale yol açmıştır. Bir sözümüz vardı bu topraklar faşizme mezar olacaktı, işte bugün bu topraklar faşizme mezar oldu.

 

secim-senlik-2.jpg

Bu saten sonra Hakkari ile ilgili değerlendirme yapacak kim olursa olsun öncelikle başbakandan çok açık bir şekilde özür bekliyoruz. Bütün Hakkari halkı başbakandan özür bekliyor, biraz sonra balkona çıkıp konuşma yapacak Hakkari halkından özür dilemesin bekliyoruz. Hakkari halkı korkaktır diyen başbakan, tehditle kepenk kapattı diyen başbakan, bu sonuçlar karşınsıda bir özür borçludur halkımıza. Buradan İstanbul kadar emek demokrasi, özgürlük bloğunun şu anda kazandığı netleşen otuz altı (36) adayına selam gönderiyorum”

 

HALKIMIZ TARİHİ BİR ZAFER ELDE ETMİŞTİR

Demirtaş,” Halkımız tarihi bir zafer elde etmiştir. Bu kadar baskıya bu kadar imkânsızlığa rağmen, tutuklamalara gözaltılara rağmen her türlü seçim engeli ve hilesine rağmen işte güneşin doğuşu engellenememiştir. Güneş doğmuştur işte. Bir kez daha burada üçte üç şiarına inanan bu şiarıyla bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum. Başta Hakkari halkı olmak üzere; bu zaferlerin asıl kahramanları olan bütün halkımıza bütün esnaflarımıza emekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sonuç Kürtler açısından henüz son nokta değildir. Dedik ya bu daha lele sidir daha lolo sunuda göstereceğiz bunlara. Geniş kapsamlı bir siyasal değerlendirmeyi sizlerle paylaşacağız, ama gerçekten büyük bir onur büyük bir şeref duyuyorum. Buradan artık şu saatten sonra Hakkari vekili olmak benim için büyük bir onurdur, bütün halkımıza teşekkür ediyorum bir kez daha size layık olmanın sözünü veriyorum buradan. Asla ve asla sizi mahcup etmeyeceğim, mahcup olmayacağız. Bir kez daha hepinizin yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

 

 Demirtaşı’ın konuşmalarının ardında arka arkaya havai fişekler patlatıldı. Sanatçı Cane parti binası önündeki halka konser verdi. Binlerce kişi halay çekerek 3’te 3 yapmanın sevincini yaşarken, birçok kişi ise araçlarla şehirde tur attı.

 

Bu haber toplam 6512 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim