Derecik’te Özel Gereksinimli 3 Kardeşe Anlamlı Destek
Kaynak:Esra Özatak
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelli ve özel gereksinimli bireylere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Dernek tarafından hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen 2 akülü araç ile 1 manuel pediatrik tekerlekli sandalye, Derecik ilçesine bağlı Toklu Ceman köyünde yaşayan yüzde 80 özel gereksinimli Seher Sevcan, yüzde 90 özel gereksinimli Adem Sevcan ve yüzde 95 özel gereksinimli Elif Nur Sevcan kardeşlere teslim edildi.
Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu ve beraberindekiler, Sevcan ailesini evlerinde ziyaret ederek akülü araçların kurulumunu gerçekleştirdi. Araçlar ve pediatrik tekerlekli sandalye daha sonra kardeşlere teslim edildi.
Dernek olarak coğrafya ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi engelli bireylere adil ve şeffaf bir şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Aydoğdu, Sevcan kardeşlerin ihtiyaçlarının kendilerine iletilmesinin ardından harekete geçtiklerini söyledi.
Aydoğdu, "Derecik ilçesine bağlı Toklu Ceman köyünde yaşayan özel gereksinimli 3 kardeşimiz, akülü araç ve pediatrik tekerlekli sandalye ihtiyaçları için derneğimize müracaat etti. Biz de hayırseverlerimizin desteğiyle 2 akülü araç ve 1 manuel pediatrik tekerlekli sandalye temin ettik.
Ailemizi evinde ziyaret ederek araçların kurulumunu yaptık ve kendilerine teslim ettik. Dernek olarak bundan sonra da ihtiyaç sahibi engelli bireylerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Bağışçılara teşekkür eden Aydoğdu, "Bu hayır yolunda bize destek veren ve özel gereksinimli kardeşlerimizin en büyük hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olan değerli hayırseverlerimize kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun" ifadelerini kullandı.
Sevcan ailesi ise destekten duydukları mutluluğu dile getirerek, "Çocuklarımız doğuştan beri yatağa bağımlı oldukları için onları dışarı çıkarıp gezdiremiyorduk. Akülü araç ve pediatrik tekerlekli sandalye alacak maddi imkanımız da yoktu.
Yıllardır en büyük ihtiyacımız ve hayalimiz olan bu araçların bize ulaştırılmasıyla büyük mutluluk yaşadık. Artık çocuklarımızı daha rahat dışarı çıkarabileceğiz. Bu sevinci bize yaşatan Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu'ya ve hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.