• BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

DTK ile BDP'den boy gösterisi

DTK ile BDP'den boy gösterisi
BDP'nin düzenlediği boykot mitinglerine ilk defa katılan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, 12 Eylül'de Kürtlerin mağdur olduğuna dikkat çekerek, Diyarbakır zindanlarını Kürtlerin yaşadığını söyledi.

 Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasına ilişkin miting düzenlendi. Mitinge BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, BDP Eşbaşkan Yardımcıları Nihat Oğraş ve Meral Danış Beştaş ile Parti Meclisi (PM) üyeleri ve il ve ilçe belediye başkanları katıldı.

BDP heyetini Kızıltepe-Nusaybin arasında bulunan demiryolunda karşılayan yüzlerce araçlık konvoy ile şehir merkezine girildi. Şehir merkezine giren BDP konvoyu halkın yoğun sevgi seli ile karşılaşırken, BDP Eşbaşkanı Demirtaş yoğun ilgiden dolayı ezilme tehlikesi geçirdi. "Tek dil, tek millet demeyeceğiz, 12 Eylül'de sandığa gitmeyeceğiz, Demokratik anayasa istiyoruz, sandığa gitmiyoruz" pankartlarının açıldığı mitingde, sık sık  PKK ve lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Miting alanında terörist Öcalan'ın posterleri ve örgüt bayrakları açıldı.

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, eşbaşkan seçildikten sonra ve ilk defa bir boykot mitinginde düşüncelerini ifade etti. Türk, Kürtlerin birçok kez baskı gördüğünü ancak bu halkın hiçbir zaman başını eğmediğini ifade ederek, Kürtlerin talepleri yerine getirilmediği sürece her zaman mücadele vereceklerini söyledi. Türk, bir refarandum modeli için bir arada olduklarını kaydederek, "Bize söylüyorlar 12 Eylül Anayasası'nı mı destekliyorsunuz. Hayır diyoruz.

12 Eylül'ün mağduru Kürtlerdir diyoruz. Bu yasa değişikliği getirdiğinizde bu yasa değişikliğini hiç düşündünüz mü? Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor diyor ki ben 12 Eylül'ün mağduruyum. Yine Recep Tayyip Erdoğan diyor ki 12 Eylül'ün mağduruyuz diyorlar. 12 Eylül'ün mağduru Kürtlerdir. Diyarbakır zindanını Kürtler yaşadı. 12 Eylül'ü yaşayan Kürtler için hiçbir değişiklik getirmediler. Pakette, Kürtler için en ufak bir iyileşme yok. O zaman biz de şunu diyoruz; 12 Eylül'ün mağduru Kürtler ise ve Kürtler büyük bedeller ödemişse yeni bir anayasadan söz ediyorsanız nerede Kürtler, nerede Kürtlerin hakları. Biz onun için 12 Eylül Anayası'na 'hayır' diyoruz.

Kürtlerin haklarının olmadığı bir anayasaya 'evet' demiyoruz. Sandığa gitmiyoruz. Boykot ediyoruz" dedi. Türk, 20 Eylül'e kadar silahların susmasının önemli bir şans olduğunu ileri sürdü. Türk, bu şansın tanınmasının kendilerini memnuniyete sevk ettiğini ancak bu sürecin heba edilmesi durumunda acıların devam etmesi anlamına geldiğini kaydetti. Türk, artık bu kanın durmasını istediklerini belirterek, ölen her canının kendi evlatları olduğunu ifade etti.

Türk, barışçıl bir süreç için Kürtlerin her şeyi yaptığını aktararak, "Halen Kürtleri yok sayarsanız, bu halkın meşru haklarını görmezden gelirseniz bu halkı
susturamazsınız. Bu halk boyun eğmeyecektir" şeklinde devam etti.

BDP Genel Başkanı Sellahatin Demirtaş ise, "Biz bütün köşe yazarlarına medya kuruluna buradan sesleniyoruz; BDP barış için diyalog için hazır olduğunu açıklarken bu saaten sonra hükümeten birilerinin diyaloga cevap vermesini isteyin. Barış PKK'nin BDP'nin çabasıyla olmaz. Hükümetin ses vermesi lazım, hükümetin cevap vermesi lazım.

Bakın diyelim ki devlet, Sayın Öcalan'la görüştü, PKK ile diyalog kurdu. Başbakan kıyametleri koparır. Dünyanın en erdemli şeyidir konuşmak. Bugüne kadar PKK ile görüşmemişseniz, zaten hata yapmışsınız. Bundan sonra görüşün bari, bu sorunu konuşarak diyalog içerisinde iç duyularla çözmeye çalışın bari. Bugün Başbakan çıksın desin ki bu ülkeyi barışa kavuşturmak için PKK ile görüşeceğini, eminim ki Edirne'den Hakkari'ye kadar herkes onu alkışlayacak. Kızıltepe de alkışlayacak bu çıkışı" şeklinde konuştu. (İHA)
 

Bu haber toplam 3037 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim