• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

DTP KAPATILDI OLAYLAR ŞİDDETLENDİ

DTP KAPATILDI OLAYLAR ŞİDDETLENDİ
Demokratik Toplum Partisi (DTP) kapatıldı. Hakkari de olaylar şiddetlendi,

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP nin "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün aleyhine eylemlerin odağı" haline geldiğinin tespit edildiğini ve Siyasi Partiler Kanunu nun ilgili maddesi gereğince bu partinin kapatılmasına karar verildiğini söyledi. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk un milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verildiğini söyleyen Kılıç, 37 DTP liye siyasi yasak getirildiğini açıkladı. Partinin tüm malvarlığına el konulmasının kararlaştırıldığını ifade eden Haşim Kılıç,kararların oy birliğiyle alındığını bildirdi.

Kendilerine süreçle ilgili eleştiri yöneltileceğini tahmin ettiklerini belirten Kılıç, "Yapılacak eleştirileri şimdiden görebiliyorum. Verilecek kararın zamanlaması için verilen tarihin amaçlı olduğu söylendi. Bu yorumlar çok acımasız. Biz 2 yıldır bu davayı görüşüyoruz. Eksikliklerimiz vardı ve bu eksikler raportörümüz aracılığıyla giderilmeye çalışıldı ve bu zamana denk geldi" dedi.

- MAHALLELERDE PROTESTO VE OLAYLAR ŞİDDETLENDİ

 

 Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan karar vatandaşlar evlerinde sessiz bir şekilde dinlerken, kapatma kararı haberini alan göstericiler ise mahalleleri bir birine kattı.

 

Hakkari'de DTP'nin kapatılmasının ardında olaylar şiddetlendi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yeni Mahalledeki Fatih Kışlasının göstericiler tarafından ateş açılması üzerine asker ateş açtı. İlk belirlemeleri göre evine geçmekte olan Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu 6 sınıfta okuyan 11 yaşındaki Cihat Acar sağ bacağından yaralandı. Yaralı çocuk Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak bacağına saplanan kurşunun yarının çıkartılacağı belirtildi. Acar ailesi ise, askerin açtığı ateş sonucu çocuklarının yaralandığını iddia etti. Hakkari'nin değişik mahallelerinde olaylar halen devam ediyor.

 

 

 

Bu haber toplam 3524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim