• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Dün Adana Spor'a Bugün Hakkari Spor'a

Murat Taş

İlimizde profesyonel ligde mücadele eden herhangi birtakımımız bulunmamaktadır. Bugün ülkemizin birkaç il hariç her ilin hata ilçelerinde bile bir profesyonel takım bulunmaktadır. Geçmişte ilimizde 3.lig ve 2.lig de mücadele eden takımımız Hakkari Spor vardı en büyük sosyal faaliyet alanımızdı ve de tek eğlencemizdi 2002-2003 sezonunda maddi imkânsızlıklar nedeniyle ve tesislerin olmayışından dolayı maalesef 2003 sezonunda 3.lige düşmüş.

Hakkâri spor maddi imkânsızlıklar ve borçlarından dolayı maalesef kimse sahiplenmediği gibi 2004 sezonunda lisans dahi bile yapılmadan amatör ligine düşürüldü. Hakkâri spor konumunda olan Adana spor Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir alt ligden bir üst lige getirilmiş bugün Adana spor Bank Asya 1. Liginde mücadele etmektedir.

İlimiz sosyal aktivitelerden yoksun olan illerin başında gelmektedir. Her hangi bir oyun alanı bulunmamaktadır. Tek eğlenebileceğimiz futbol dalıdır. O gün Adana spor a yapılan uygulamanın bir sefere mahsus bile olsa ilimize yapılması durumunda burada futbola olan ilgide artar Hakkâri spor eski günlerine tekrar döner ve o tribünleri tekrar doldurma imkânı da olur. Hükümetler ve iktidarda olan partiler Bu gün vergi, elektrik ve buna benzer çok şeyler için af çıkarta biliyor. Dün Adana spor için af çıkartanlar bu gün İlimiz Hakkâri spor içinde bir af çıkartma imkânları elbette vardır. Bu çıkartılacak bu affın Hakkâri spor için sadece değil ilimizin ekonomisine bir nebzede olsa katkı sağlayacaktır.

Ayrıca ilimizin spor gelişimine büyük katkı sunacaktır. Bu konu üzerinde sayın valimizin de bizlere destek olacağına tüm yüreğimle inanıyorum en büyük şansımız sporsever bir valimizin olması ve her zaman Hakkâri spor’a katkı sunan büyük destekleri olan sayın valimiz bu konu üzerinde duracağına tüm yüreğimle inanıyorum. Ben inanıyorum ki gerek Sayın Başbakanımız spordan sorumlu Devlet Bakanımız ve futbol federasyonu bu konuda bizlerle hem fikir olacağına ve Hakkâri spor tekrar eski günlerine döneceğine inancı içerisindeyim. İnşallah İlimizin bu mağduriyeti giderilir Türkiye'’de profesyonel takım camiasına ilimizde dahil edilir.

 

 

Bu yazı toplam 3603 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim