• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

EDİŞ; “BELEDİYE BİR İLİN MUTFAĞIDIR”

Hakan Taş

AK Parti  İl Başkan Yardımcısı Mikail Ediş ile parti hizmet binasında bir araya geliyoruz. Yerel seçimleri ve özellikle Hakkari’yi konuştuk.

Yerel yönetim ve belediyecilik hususunda fikir yürüten Ediş, şunları söyledi; “Belediye bir ilin mutfağıdır. Bu mutfağa siyaseti sokmamalıyız. Halkın belediye hizmetlerinden faydalanabilme hakkı vardır. Belediye başlı başına bir hizmet kurumudur. Ak Parti İl Teşkilatımıza Belediye Başkanlığı için yedi arkadaşımız başvurmuşlardır. Hepsi de Hakkâri sevdalısı, karşılığı olan güzel insanlarımızdırlar. Bunların dışında faklı isimlerde konuşuluyor. Biz partimizin ve davamızın erleriyiz.

Genel Merkezimiz, Liderimiz Sayın Erdoğan kimi aday gösterirse hepimiz onun etrafında kenetlenerek belediyemizi iktidara taşımak için tüm enerjimizi kullanarak çabalayacağız.

Belediyecilikte HİZMET ve GÖNÜL belediyeciliği vardır. Hizmet belediyeciliği fiziki bir hizmet anlayışıdır. Gönül belediyeciliği ise vatandaşa dokunabilmektir. Onun sevincini ve mutluluğunu, hüznünü ve kederini paylaşmaktır. Hakkari’mizde belediyemiz iktidara geçerse kazanan tüm Hakkari halkı olacaktır” dedi.

Mikail Ediş ile Hakkari’mizin örf ve adetlerini de konuştuk. Ediş, çağın gereklerine uygun değişimin şart olduğunu hatırlatarak sözlerine şunları ekliyor; “Taziyelerimizde yemek külfetini ortadan kaldırmalıyız. Dün vefat eden Basri Özkan’ın taziyesinde bu uygulamanın kaldırıldığını sevinçle duymuş bulunmaktayız.

Aynı düzenlemenin düğünlerimiz içinde değişime uğramasını diliyoruz. Bizler Andaç Köyü Yarma Mahallesi sakinleri olarak düğün geleneğimizde büyük değişim ve yeni kararlar aldık. Kimse mağdur olmuyor ve gençler sevdiklerine kavuşuyor. Hakkari’mizde adı ne olursa olsun gelenek ve göreneklerimizde insanımızı zarar uğratan ne varsa onu hayatımızdan çıkartmalıyız.”..

Zeydin Kaya’nın yeni transferi ve Ak Parti İl Teşkilatının beyefendi ismi Mikail Ediş ile gündeme dair yeni sohbetlerde buluşmayı diliyorum.

6bc920a2-449a-402c-8f1c-26c9b278a9f1.jpg

Bu yazı toplam 2190 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim