• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

EĞİTİM SEN DAYAK OLAYINI KINADI

EĞİTİM SEN   DAYAK OLAYINI KINADI
Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Ata, okul bahçesine alıp sopalarla dövmeye çalışmalarının kesinlikle kabul edilebilecek bir durum olmadığı söyledi

 Eğitim Sen Hakkari Şubesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'na sevgi gösterilerinde bulunarak ‘en büyük başkan bizim başkan' sloganı attıkları gerekçesiyle okul müdür yardımcısı tarafından dövüldüğü iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Ata, böyle bir olayın meydana gelmesinden ciddi anlamda rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Ne sebeple olursa olsun okullarda şiddetin dayağın olmaması gerekir. Askeri kışlalarda bile artık dayak yasaklanmış durumda iken, okullarımızda okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin 100 ila 150 civarında öğrenciyi okul bahçesine alıp sopalarla dövmeye çalışmaları kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değildir. Biz daha önce sayın valimiz ve il milli eğitim müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde özellikle liyakat sahibi olmayan insanların bazı okullarda yönetici olarak atanmalarının varolan sorunlarımızı çözmeyeceğini, hatta ve hatta bu sorunlara daha fazla sorun ekleyebileceğinden başka bir şey ifade etmediğini belirtmiştik. Dolayısıyla böyle bir olayın gündeme gelmesi de en azından bu konudaki haklılığımızı ortaya koymuştur. Keşke de yanılmış olsaydık. Öncelikle TOBB İlköğretim Okulu geçmiş yıllarda da benzer bir şekilde gündeme geldi. Buraya atanan okul müdürünün okula gittikten sonra yapmış olduğu ilk şey eğitim sen panosunu öğretmenler odasından kaldırmak oldu. Bugün birkaç velinin bize başvurmasıyla birlikte okuldaki olayı öğrenmiş olduk. Hat bir veli söylediği okul müdürüyle görüşmesinde okul müdürünün isteği saatte istediği öğrenciyi dövebileceğini kesinlikle kimsenin buna müdahale edemeyeceğini ifade etmesi bile olayın vahameti açısından çok kötüdür. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulda uygulanan şiddetle ilgili gerekli soruşturmayı başlatarak  ilgili kişiler hakkında gerekli cezaların verileceğini umut ediyoruz. Milli eğitim müdürü ile görüşeceğiz. Kesinlikle okullarımızda bir daha böyle bir şey istemiyoruz. Okullarımızda öğretmen açığı ve birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunlarla da artık gündeme gelmek istemiyoruz. Artık başarılarla gündeme gelmek istiyoruz. Okul idarecilerinin de öğrencilerin yanında yer almasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 2648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim