Emniyet’ten 591 sosyal medya hesabına soruşturma
Yayınlanma:
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan olayların ardından sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı.
Yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 591 sosyal medya hesabı incelendi.
İncelemelerde; kamu düzenini olumsuz etkileyen, suçu ve suçluyu öven, olayları çarpıtan, kasıtlı dezenformasyon yayan ve toplumda kin ile düşmanlığı körükleyen paylaşımlar tespit edildi.
Yetkililer, söz konusu hesap ve içeriklerle ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını belirterek, içerikleri üreten ve yayan kişiler hakkında adli süreçlerin gecikmeksizin sürdürüldüğünü ifade etti.
Açıklamada ayrıca, bu tür provokatif paylaşımlara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Hakkarihabertv.com/Haber Merkezi
YASAL UYARI:
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.