• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

EŞİ VEFAT EDİNCE SAHİPSİZ KALDI

EŞİ VEFAT EDİNCE SAHİPSİZ KALDI
Hakkari de yatalak durumda olan bir yaşlı vatandaş kimsesi olmadığı için bir kuru ekmeğe muhtaç olduğu gibi zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Hakkari nin Çurkurca ilçesi Narlı köyünden göç ederek Hakkari nin Gazi Mahallesi ne yerleşen eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü İşçi Emeklisi 65 yaşındaki İsmail Özdemir, hastalanınca kaderi ile baş başa bırakıldı. Yaklaşık 4 yıl önce eşi Hazalı kaybeden hiç çocuğu olmadığı gibi yakınlarının da bulunmadığı belirtilen Sara hastalığı bulunan Özdemir, hastalığı daha da ilerleyince yatalak duruma düştü. Temizlikten mahrum kaldığı gibi bir sıcak yemeğe de hasret kalan yaşlıya komşularının bazen sahip çıktığı belirtildi. Yaşlı vatandaşın içine düştüğü bu duruma üzülen mahalle sakinleri, yaşlı vatandaşın parasının olmasına rağmen, ancak bakanın olmadığını belirttiler. Kuru ekmem yiyen ve 4 yıl önce vefat eden eşi ile birlikte çektirdiği fotoğrafı gösteren İsmali Özdemir isimli yaşlı ise"Benim kemsem yok ama Allahım var" şeklinde konuştu.

İlhan Yür isimli mahalle sakini, yaşlı vatandaşın 3 aydan beridir yatalak durumda olduğunu belirterek, kimsesi olmadığı için de kaderi ile baş başa kaldığını belirtti. Yür,"Kendisi eski Köy Hizmetleri emeklisi iki katlı bir toprak evi var. Yaklaşık 4 yıl önce eşi vefat etti. Ancak durumu kabullenmediği için eşinin evden kaçıp babasının evine gittiğini zan ediyor. Yani eşi öldükten sonra kendisi perişan oldu. Hiçbir ihtiyacını karşılamıyor ve günlerce pislik içinde kalıyor. Duruma üzülen komşuları bazen gidip yardım ediyor ve kendisine sıcak yemek götürüyorlar" dedi.

Bazı mahalle sakinleri ise ilde yaşlılara yönelik huzur evi bulunmadığı için Hakkari Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü nün bu yaşlı vatandaşa sahip çıkması gerektiğini belirttiler. Yaşlı vatandaşın gözlerinin önünde zor şartlar altında her geçen gün ölüme biraz daha yaklaştığını belirten vatandaşlar, yetkililerin kendisine sahip çıkıp bir hastaneye yatırmaları gerektiğini söylediler.(İHA)

 

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim