• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Fenerbahçe Hakkâri’de

Murat Taş
Spor çocukların boş vakitlerini iyi değerlendirmek ve bedenin sağlıklı olması için spor mutlaka yapılmalıdır. 
Eğitimlerini aksatmayacak şekilde yapılan spor çocuğun gelişimine de büyük katkı sunuyor.
 
Hakkâri futbolcu potansiyeli oldukça zengin illerimizden biri, olmasına rağmen spor tesisleri bakımından yoksun iller başında gelmektedir. 
 
Bu kadar yetenekli ve sporu seven gençler maalesef batı standartlarının çok altında kalıyor. 
Hal böyle olunca sportif başarıda maalesef gelemiyor.
 
Hakkâri’de spora gönül veren bu işi günüle esas olarak yapan spor eğitmenleri, Hakkâri’de kurulan büyük takımların spor okullarında sporcu yetiştirip onlara adeta ebeveynlik ediyorlar. 
 
Gecen sene ilimizde açılan Fenerbahçe futbol okulu bunlardan biri, çeşitli branşlarda futbol eğitimini veren, spor okulu deneyimli hocalarıyla çocukların ve gençlerin umutları oluyor.
 
Spor uzmanı ve futbol antrenörü Cihat Doğan, Futbol antrenörü ve eski profesyonel futbolcu Halil Ediş ve Beden eğitimi öğretmeni Cihan Çatal yönetiminde faaliyet yürüten, Fenerbahçe spor okulu kısa zaman içinde yüzlerce öğrenciyle eğitimlerine başlamıştır.
 
Spor okulunda temel amaç, Hakkâri’deki çocukların ve gençlerin gelişimine, beden eğitimlerine katkı, boş vakitlerini spor faaliyetlerinde geçirmek ve topluma iyi bireyler olmaları için çakışmaktadırlar.
2-427.jpg
 
Her gecen gün iyiden iyiye giden spor okulu gelecek yıllarda yetiştirdiği futbolcularla Hakkâri futboluna büyük katkıda sunacaklardır.
 
Fenerbahçe spor okulunun faaliyetlerini bizzat izleme imkânım oldu. Hafta sonlarını açık olan spor okulu çocukların spor eğitimlerinin yanında doyasıya eğlenmeleri, keyif almaları ve yüzlerindeki mutlulukları velilerinde yüzünü güldürüyordu.
 
Görüştüğüm veliler belki büyük takımların buralara gelme imkânı şu an olarak imkânsız ama Fenerbahçe spor okulunun Hakkâri’de açılması bile çocuklarda olduğu kadar bizleri de sevindirmiştir.
Sözleri ile Hakkâri’deki spora olan ilginin en büyük örneklerinden biridir.
 
Hijyenik ve samimi bir ortamda çocuklara eğitim vermekteler.
 
İşin en güzel tarafı çocuklarla olan iletişimleri, spor okulundaki tüm çocuklara sporun dışında her şeyden önce eğitimin önemi anlatmaları ve onlara iyi bir birey olmaları konusunda da büyük destekleri oluyor.
Antrenör arkadaşlarım işini en iyi şekilde yapmak ve Hakkâri’deki gençlere yardımcı olmak için büyük bir özveri ve emek vermekteler.
 
5-17 yaş grubunda faaliyet yürüten Fenerbahçe spor okulunun kayıtları devam etmektedir.
İlimizde bu türlü spor okullarının açılması çocuklarımızın spora olan ilgisini artıracaktır.
Fenerbahçe spor okulu idarecileri ve eğitmenlerin yaptıkları faaliyet ve çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.
1-376.jpg
Bu yazı toplam 3919 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim