• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gebelik şansını arttırmak için 'aşılama'

Gebelik şansını arttırmak için 'aşılama'
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şükran Esra Kaykı, “Aşılama tedavisi yardımcı üreme tedavileri arasında birinci basamakta sıklıkla kullandığımız tedavilerden biridir.

  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şükran Esra Kaykı, “Aşılama tedavisi yardımcı üreme tedavileri arasında birinci basamakta sıklıkla kullandığımız tedavilerden biridir. Tüp bebek tedavisi öncesinde hastaya aşılama tedavileri bir ya da 2 kez uygulayarak gebelik şansını arttırıyoruz” dedi.

Aşılama tedavisinin doğal gebelik sürecine yakın bir tedavi olduğunu belirten Medicana Int. Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şükran Esra Kaykı, “Aşılama yöntemiyle hastanın yumurtalarını hafif uyararak bir ya da iki tane yumurtayı büyütmeyi hedefleyerek, kalitesi hareketi iyi olan sperm hücrelerini seçerek ince bir pipetle rahim içine veriyoruz ve yumurtanın doğal bir ortamda döllenmesini bekliyoruz.

En az 1-1,5 yıl düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamamış çiftler, yumurtlamasında sıkıntı olmayan, tüpleri açıksa, erkeğin sperm parametreleri normalse hafif erkek ve kadın kısırlığında aşılama tedavisini rahatlıkla uygulayabiliyoruz. Yapılan işlem hastaya acı vermez. Hasta 20 dk. dinleniyor. Yumurtanın spermini bulabilmesi için kısa bir istirahat şart. Aşılama işleminden 12-14 gün sonra gebelik testi yaptırmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

Tüp bebek
Opr. Dr. Kaykı, “Yumurta sayısı ve sperm kalitesi iyi olan hasta grubunda yüzde 10-15 oranında başarı elde ediyoruz. Tekrarlayan aşılamalardaysa bu oran en az iki aşılama en fazla 4 aşılama sonrası başarı oranı yüzde 40’lara kadar çıktığı gözlenmektedir.

Hastanın aşılama ile vakit kaybetmesini istemiyorsak direkt tüp bebek öneriyoruz. Aşılama tedavisinin başarı oranını arttırabilmek için kadına ait tüplerden en az birinin açık olması ve gebeliğin tutunma ihtimalini düşürecek bir endometrial patoloji (endometriozis) olmamalıdır. Tabii ki bunların dışında erkeğin sperm analizi sonuçları normal veya normale yakın olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim