• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Genç Başkanla Söyleşi…

Murat Taş

O bir Hakkârili memleketini seven, değer veren gençlerin her derdine kuşan Hakkâri sporuna elinden geldiği kadar destek veren sporun bütün branşlarını takip eden genç başkan Kenan Beyter, bu haftaki konuğumuz. Hakkâri’deki gençleri ve Hakkâri sporu konuştuk Kenan, Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Kenan Beyter. 1993 Hakkâri Bayköyü doğumluyum. İlk orta ve liseyi Hakkâri’de okudum. Van Yüzüncü Yıl üniversitesi iktisadi bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi büro yönetimi bölümünden mezun oldum. Aynı zamanda Hakkâri küçük sanayi sitesinde otomotiv parçaları üzerinde dükkânım bulunmaktadır.

2015 yılında siyasete atıldım. 5 yıl Hakkâri AK Parti Gençlik Kolları Başkan vekilliği yaptım. 3 yıldır da AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapmaktayım.

Sevgili Başkanım konuya eğitimle girelim. Hakkâri’deki eğitimi nasıl görüyorsunuz ve ne durumda.

Bundan kaç yıl evvel beni en çok özen konu neydi biliyor musunuz? Hakkâri’nin eğitimde Kıbrıs’tan sonra en son sırada oluşuydu. Cumhurbaşkanımız ve Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkâri’ye yaptığı büyük yatırımlarla Hakkâri artık son sıralardan değil de orta sıralarda yer almakta.

Hakkâri artık eğitim alanında söz sahibi illerin arasında bulunmakta. Bu durum herkesi olduğu gibi beni de çok mutlu ediyor. Hakkâri artık farklı üniversitelere farklı branşlarda yüzlerce hatta binlerce öğrenci göndermekte.

Hakkâri bölgenin ve ülkenin gurur kaynağı olmuştur. Bu sene 26 Tıp, onlara mühendis, öğretmen ve farklı branşlarda yüzlerce öğrenciyi ülkemizin her yerindeki üniversitelere gönderdik.

Bu öğrencilerimiz ülkemizin en güzel ve en büyük üniversitelerinde eğitim görmeye başladılar. Bu Hakkâri ve bizim için yeterlimi hayır yeterli değildir. Temel hedefimiz eğitimde ilimiz Hakkâri’yi ilk onlara getirmektir. İnşallah 2023 seçimlerinden sonra bunu da başaracağız.

kenan-beyter.jpgSayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın daha da destekleriyle bunu başaracağız.

Sporu seviyorsunuz, sporcu geçmişiniz var mı?

Profesyonel sporcu geçmişim yok. Amatör bazda spor yaptım ve vakit oldukça yapmaya devam ediyorum. Sporun bütün dallarını seviyorum. Futbolu oynamayı ve izlemeyi çok seviyorum.

Fırsatım oldukça, başta halı sahada arkadaşlarla beraber oynuyorum. Bunun yanında voleybol, yüzme, masa tenisi ve kayak yapmayı da seviyorum.

Hakkâri’deki spor faaliyetlerini nasıl görüyorsunuz. Takip edebiliyor musunuz?

Öncelikle şunu ifade edeyim, Spor ve sporun bütün aktivitelerini seviyorum ve çok iyi bir izleyiciyim. Hakkâri sporun bütün branşlarını vaktim el verdiği müddetçe de takip etmeye çalışıyorum.

 

Bizler Hakkâri gençliği ve halkı için buradayız. Hakkâri’nin geçmişte kötü izlenimleri ve yaraları oldu. Bu kötü izlenimlerden hepimiz nasibimizi aldık.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve hükümetimiz buradaki valilerimiz, kurum amirlerimizin destekleriyle Hakkâri’deki gençlerin spor yapabilme olanağını oldu.

Hakkâri ülkemizin en geç nüfusuna sahip illerden biri, burada ciddi anlamda spor etkinlikleri ve faaliyetleri yapılmakta, durum böyle olunca gençler spor alanlarına daha çok gelmekte, boş vakitlerini buralarda geçirmekteler, daha doğrusu kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar.

Kadın futbol takımının süper Ligde olması voleybol 1. Ligindeki erkek takımımız, Yüksekova ilçemizin Bölgesel ligde olması ilimiz için büyük bir kazanım ve zenginliktir. Bu durum şehrin gelişmesine de büyük katkı sunmaktadır.

Takımlarımızın daha iyi yerlere ve en üst liglere çıkabilmesi için il başkanımız ve gençlik kollarımız olarak da büyük bir çaba ve gayret sarf etmekteyiz. Temel hedefimiz bu başarıyı en üst seviyeye getirmektir.

Hakkâri’de sevilen bir kişiliğe sahipsiniz. Genç ve çalışkan biri oluşunuzda Hakkari için bir kazanımdır. AK Parti Gençlik Kolları olarak Hakkâri’de ki faaliyetlerinizi anlatabilir misiniz?

Gençlik kolları koltuğuna oturdum ilk günden bugüne yönetimime ve gençlere hep şunu söyledim, ben başkanlık yapmaya gelmedim, Hakkâri halkına ve gençlerine hizmet etmeye geldim. El ele verip Hakkâri’deki gençlerin başarısı için geçe gündüz çalışmaktır.  Onun için ben koltuk adamı değil, hizmet adamıyım.

Hakkâri sporun dışında sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda ne durumda.

Hakkâri zengin bir kültüre sahip, nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kadim bir şehridir. Ayrıca, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile zengin bir doğaya sahip bir memleket. O kadar güzel bir kültüre sahip bir milletiz ki buradan ne kadar anlatsam azdır. Hakkâri’de yapılan her türlü kültürel, sosyal ve sportif faaliyetleri ilimizin ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunun göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, hükümetimiz, bakanlarımızın ilimize bakışı farklıdır. Hakkâri’yi önemsiyor ve destekliyorlar. Hakkâri her konuda başarı sağlayacaktır. Çünkü ilimizde de bu potansiyel vardır.

Hakkâri’de en büyük sıkıntı sponsorluk, spor kulüpleri sponsorluk bulmakta zorlanıyor. Nasıl bir çözüm öneriyorsunuz.

Öncelikle bize gelen talepler var. Her talebi ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bu konuda Hakkârili sporculara ve gençlere nasıl yardımcı olabiliriz diye büyük çaba sarf etmekteyiz. Sadece il merkezindeki spor kulüpleri değil ilçedeki takımlarımızda var. Bizler başvuran tüm spor kulüplerine maddi ve manevi desteği sağlamaya çalışıyoruz.

İl dışına giden spor kulüplerimize ve sporculara konaklama, yemek ve araç konusunda da büyük destek sağlamaktayız. Bu konuda büyük vakit harcamaktayız bu vaktimizi harcarken büyük keyif alıyoruz, çünkü yaptığımız her hizmet Hakkâri gençliği ve sporcusu içindir. Takımlarımızın bu zor durumlarını çok iyi biliyoruz.

Bu konuda Hakkârili iş adamlarının destek sağlaması için burada sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyoruz. Her bir iş adamımız, bir spor kulübüne sahip ve destek çıkarsa, bir nebzede olsa sorun çözülür. Takımlarımızın bu durumunu gerek Ankara’ya giderken gerek buraya gelen herkesle paylaşıyorum.

Kulüplerimizin dertlerini, sıkıntılarını ve isteklerini ilgili yerlere ve kişilere iletiyoruz. İl Başkanımız Abdulmuttalip Özbek, bu konuda takımlarla sürekli istişare içinde. Takımlarımızın isteklerini yazılı bir şekilde ilgili makamlara ve bakanlıklara iletiyor.

Birkaç hafta önce ilimize gelen, Gençlik Kolları Genel Başkanımızla yaptığımız gençlik buluşmasında dile getirdik. Kendileri bu konuda gerekeni yapmak için, durumu ilgili bakan iletecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu durumu ileteceğini, bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

Hakkâri’deki Spor tesisleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.

Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılamayan yatırımlar, hamdolsun son yıllarda Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla ve Gençlik Spor bakanlarımızın destekleriyle ilimiz merkez, ilçe ve Beldelere büyük tesisler ve yatırımlar yapılmıştır.

Yarım olimpik havuzlar, semt sahaları, halı sahalar, gençlik merkezleri ve nice farklı branşlarda tesisler ilimiz ve ilçelerimize kazandırılmıştır. Aynı zamanda ilimizin geleceği olan, Hakkâri kayak merkezi bölgenin adeta kış sporları merkezi haline gelmiştir. 8000 metrelik kayak pisti ile Bölge Ülkelerine de hitap edebilecek bir duruma getirilmiştir.

5. Yıldızlı otel, Telesiyej, Teleski ve yürüyüş parkuru ile kayak merkezimiz, bölgenin cazibe merkezi haline gelmiştir. 1250 kişilik öğrenci yurdu tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Çalışmalarımız devam ediyor, bu konudaki projelerimiz gün geçtikçe çoğalmaya devam ediyor.

İlimize yapılacak olan 10 bin kişilik stat hakkındaki düşünceniz.

Tabii ki biz ilimize modern bir futbol sahası kazandırması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu sene Merzan stadımız bakıma girdi. Pist alanı Avrupa standartlarına getiriliyor.

Elbette ilimize modern bir futbol sahası yapılmalı, bu konuda gerekenlerin yapıla bilmesi için ilgili yerlere söylendi. Yukarda da dile getirdiğim gibi Gençlik Kolları Genel başkanımıza bu konu hakkında düşüncelerimizi ilettik. Daha güzel bir futbol sahası ve modern tesisler için büyük çaba sarf etmekteyiz. Biz halkımızın hizmeti için geçe gündüz çalışmaktayız.

Spor Kulüplerimizin maddi durumları ortada,2022-2023 Futbol sezonu yakında açılıyor. Takımlarımızın lige katılacak ücretleri bile yok, bir çare bulunmasa çoğu kulüplerimiz lige katılım bile sağlamayabilirler. Bu konudaki düşünceleriniz.

İl başkanımız Sayın Abdulmutaalip Özbek, bu konu hakkında büyük gayret ve çaba sarf ediyor. Buraya gelen her devlet erkânına, bakanlara yani ilimiz ziyaret eden her kesime durumu anlatıyor. Gençlik Spor il müdürlüğümüz ile bu konuda sürekli görüşüyoruz.

Son olarak kulüplerin bir sezon için gereken kaynak limiti belirlenip ilgili bakanlıklara yazı yazılmış, bizzat ilgili bakanlığa sözlü olaraktan da iletilmiştir. İnşallah iyi bir sonuç çıkar hepimizin tek isteği ve arzusu kulüplerimize gereken yardımın sağlanmasıdır.

Son olarak Hakkâri halkına, gençliğine ve sporcusuna bir mesajınız var mı?

2023 hedeflerine doğru yürürken, bizlere olan güven ve inançlarını kaybetmemelerini istiyoruz. Milletimizin destekleri ile İnşallah Hakkâri’mizi çok daha güzel yerlere getireceğiz. Biz bunu milletimizin her bir kesimi ile gerçekleştireceğimize yürekten inanıyor ve inancımız tamdır.

Bu güzel ve faydalı sohbetiniz için başta şahsım ve spor camiası adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Ben teşekkür ederim.

 

Bu yazı toplam 1932 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim