• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hakkari de büyük bir coşku ile kutlandı.

Şehir Stadyumu nda düzenlenen törene Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci,  birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kız Meslek Lisesi nde okuyan bir öğrenci Atatürk ten Son Mektup isimli şiir okudu. Atatürk ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Andı, Şeref Çağrısı ve Gençlik Marşının okunması ve  askeri bando eşliğinde geciş töreni yapıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından yapılan gösteriye geçildi. 19 kişilik Halk oyunları ekibinin gösterileri ile etkinlikler son buldu. Törene Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ile Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgil, daire amirleri öğrenci ve halk katıldı.

 

GAZETECİLERİN ÇALIŞMA ALANI KISITLANIDI

 Kutlamalar esnasında programlardan sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdemir saha görevlisinin gazetecilerin görüntü alma noktalarını engellemesi ise, gazetecileri çileden çıkardı. Durumu protesto eden gazeteciler sahaya kameralarını bırakarak oturma eylemi yaparak etkinliklerde görüntü almayarak kendilerine yapılan kısıtlamayı protesto ettiler. Gazeteciler,”Bizler bu tür güzel etkinliklerde değişik açılardan görüntü çekmek zorundayız. Oysa kutlamalarda bizim için belirlenen bir yer olmadığı için tören geçişi sırasında görüntü çekmeye çalıştığımızdan saha görevlisi tarafından engellendik. Onca halkın önünde bizleri sahadan çıkartmak istenmiştir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ve bu gibi faaliyetlerde hep böyle sıkıntılar yaşadıklarını, etkinliklerde gazetecilerin rahat çalışması için kolaylık sağlanması gerekir” şeklinde konuştular.(Necmi Ertuş)

 

 

 

 

Bu haber toplam 1676 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim