Gıda zehirlenmesinde 88 kişi hastaneye kaldırıldı

Gıda zehirlenmesinde 88 kişi hastaneye kaldırıldı

Kaynak:Ajanslar

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 88’e yükseldi.

Hastaların 77’sinin öğrenci olduğu, rahatsızlanan kişilerin bir kısmının aynı işletmeden alınan tavuk dürüm tükettiğinin belirlendiği bildirildi.

Kurtalan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Kayabağlar beldesinde dün gıda zehirlenmesi şüphesinin ortaya çıktığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvuran 88 kişiden 77’si öğrenci, 11’i ise sivil. Hastalardan 55’ine ayakta tedavi uygulanırken 33 kişi hastanede yatarak tedavi altına alındı.

Tavuk dürüm tüketenler rahatsızlandı

İlk incelemelerde, rahatsızlanan kişilerin bir kısmının Kayabağlar beldesinde faaliyet gösteren bir işletmeden alınan tavuk dürümü tükettiği belirlendi.

Tavuk dürümlerin bir bölümünün okul kantininden paketli olarak, bir bölümünün ise doğrudan işletmeden satın alındığı öğrenildi.

Olayın nedeninin belirlenmesi amacıyla ürünlerden numuneler alındı. Adli soruşturma kapsamında işletme sahibi gözaltına alındı.

Kaymakamlık açıklamasında, sağlık kuruluşlarında hastaların muayene, tedavi ve takip işlemlerinin titizlikle sürdürüldüğü, sürecin ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde takip edildiği belirtildi. Açıklamada, gelişmeler hakkında kamuoyunun ayrıca bilgilendirileceği kaydedildi.

Hastanede tedavi görenler ziyaret edildi

AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhekim Gider ve İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görenleri ziyaret etti.

Gider ve Saz, hastanenin başhekimi Prof. Dr. Servet Yolbaş’tan hastaların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.