Büyükçiftlik Belediyesinden kadın girişimciliğine destek

Büyükçiftlik Belediyesinden kadın girişimciliğine destek

Kaynak:Esra Özatak

VAN’da TÜRKONFED ve DOĞUSİFED tarafından düzenlenen “Girişimde Kadın Gücü İlham Buluşmaları & Satın Alma Günü” programına, Yüksekova Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek ile birlikte katılım sağlandı.

Van’da gerçekleştirilen “Girişimde Kadın Gücü İlham Buluşmaları & Satın Alma Günü” programı, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesi amacıyla düzenlendi.

Programa Yüksekova Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek ile birlikte katılan yetkililer, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda daha güçlü temsil edilmesinin bölgesel kalkınma ve toplumsal refah açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Program kapsamında yapılan değerlendirmelerde, bölgenin geleceğinin kadınların emeği, gençlerin umudu, üretimin gücü ve ortak akılla şekilleneceği ifade edildi.

Barış, huzur ve güven ortamının güçlendiği bir coğrafyada kadınların üretimde ve yönetimde daha fazla söz sahibi olmasının kalkınmanın önemli adımlarından biri olduğu belirtildi.

Kadınların yalnızca desteklenen değil, aynı zamanda karar alma mekanizmalarında etkin rol üstlenen bireyler olması gerektiği vurgulanırken, bu yöndeki çalışmaların bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacağı kaydedildi.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen TÜRKONFED, DOĞUSİFED ve katılımcılara teşekkür edildi.Resim

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.