• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

VALİ DE AĞLAR!

Hakan Taş

Beş yıl görev yaptıktan sonra Muğla’ya terfi etti.

Öğretmenevinde onuruna bir veda programı hazırlandı. Son derece amatör, yetersiz bir programdı. Kimler katıldı, neler konuşuldu bu detaylara girmeyeceğim.

Daha önce ilimizde görev yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkanı Cüneyt Epçim de giderken ağlamışlardı. Çünkü Hakkari geleni de, gideni ağlatan bir sevdadır.

Vali Akbıyık, eşi ve kızıyla salona neşeli girdi. Tüm masaları tek tek dolaşarak herkesle tokalaştı. Son kez konuşmak için kürsüye çıktı. Heyecanlıydı, mutluydu. Her VEDA bir acıdır, gözyaşıdır, hüzündür. Dile kolay beş yıl. Bizden biri gibiydi. “Kızım bana şunu dedi, Hakkari Malatya ve İstanbul’dan daha güzeldir” diyerek büyük bir alkış aldı. Sayfalar dolusu veda mektubu hazırlamıştı ama okuyamadı. Kesitler sundu ve. “Görev süresi boyunca 267 şehit verdik” deyince sözler boğazına düğümlendi. O konuşamadı ama davetliler kendisine alkış desteği vererek sözlerine devamını sağladılar. İlk kez valimizi ağlarken gördük. Aynı anda kendisini izleyen eşi ve kürsüde yanında duran kızı da ağladılar. Göreve yeni başlayan il Emniyet Müdürümüz İdris Yılmaz’da gözlüklerini çıkartarak masada aldığı peçete ile yanağından düşmek üzere olan yaşları temizledi. Salonu birden bir hüzün kapladı. Değişim ve dönüşüm projelerinden bahs ederek helallik istedi ve kürsüden indi.

Program akışı içerisinde duygulu bir slayt gösterimi oldu. Herkes gibi sayın Valimiz de ilk kez izlemeye koyuldu. Işıklar söndürüldü ve herkes duvardaki görüntülere kitlendi. Oyuncaklarla dokunduğu çocuklar, kitaplarla dokunduğu gençlik, sevgisiyle dokunduğu yaşlılar ve yüreğiyle dokunduğu Hakkari görüntüleriyle beş yılın özeti vardı. Vali Akbıyık yine duygulandı ve yine gizli gizli ağlamaya devam etti.

Program sonunda herkes ile tek tek hatıra resmi çekti. Sarılıp öpüşerek bizde kendisine başarı dileyerek veda ettik.

Vali Toprak giderken, “Üzülmeyin çok iyi bir vali arkadaşımız geliyor” demişlerdi.

Vali Akbıyık da, “Şanslısınız çünkü Ali Çelik valimiz çok başarılı ve iyi bir vali” dedi.

Sanırım bürokraside geleneksel sabit bir iltifat olsa gerek.

Vali Akbıyık’ı en doğudan en batıya ağlayarak gönderdik. Yeni görevinde başarı, sağlık diliyoruz. Hakkari-Muğla kardeş il olacaktır.

Yeni valimiz Ali Çelik, şu saatlerde Kütahya’da veda ziyaretlerini sürdürüyor. Araştırdığımız kadarıyla Hakkari için biçilmiş kaftan ve özlemle beklediğimiz vali olacaktır.

d08d2ec9-c406-4180-a326-920407da93c2.jpg

Bu yazı toplam 633 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim