Hakkâri Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e destek

Hakkâri Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e destek

Kaynak:Necmi Ertuş

Hakkâri Üniversitesi öğrencileri, Filistin halkıyla dayanışma göstermek ve Gazze’de yaşanan insani sorunlara dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Hakkâri İl Müftüsü Recep Eren, AK Parti Hakkâri İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa GençcelepTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Hakkari İl Temsilcisi Ayhan Demir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Farklı kesimlerden katılımcıları bir araya getiren etkinlikte, Filistin halkının yaşadığı zorluklara, Gazze’deki insani krize ve özellikle çocukların karşı karşıya kaldığı ağır koşullara dikkat çekildi.

Yunus Han Kaya’dan dayanışma çağrısı

Yürüyüş kapsamında katılımcılara hitap eden Hakkâri Üniversitesi Yeniler Topluluğu Başkanı Yunus Han Kaya, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek Filistin halkıyla dayanışma çağrısında bulundu.

Konuşmasında etkinliğe katılan protokol üyelerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, kurum amirlerine ve öğrencilere teşekkür eden Kaya, yürüyüşün yalnızca bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanını dile getirme amacı taşıdığını ifade etti.

Gazze’deki çocukların güvenli bir yaşam alanına duyduğu ihtiyaca ve annelerin evlatlarını koruma mücadelesine değinen Kaya, Filistin halkının yaşadığı acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Hakkâri’de düzenlenen yürüyüş, Filistin halkına destek mesajlarının dile getirildiği ve Gazze’de yaşanan insani sorunlara dikkat çekildiği bir dayanışma etkinliği olarak gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.