• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari’de bilgi yarışması il finali yapıldı

Hakkari’de bilgi yarışması il finali yapıldı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak başlatmış olduğu ortaokullarası bilgi ve kültür yarışmasının il finali, büyük heyecana sahne oldu.

Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’da yoğun bir katılımla düzenlenen, merkez ve dört ilçede birinci olan ortaokullar yarıştı. İl finalinde, yarışmacılara, temel derslerle kültür ve sanat alanında 20 soru soruldu.

 Merkez ilçede finale kalan; Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu, Derecik Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu, Hakkari Yunus Emre Ortaokulu, Şemdinli Şehit Tahir Töre YBO, Yüksekova Cumhuriyet Ortaokulu kıyasıya mücadele etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi koordinatörlüğünde düzenlenen ve kıran kırana geçen yarışmada, Hakkari Yunus Emre Ortaokulu, tüm okulların arasından sıyrılarak ortaokul kategorisinde, il birincisi oldu. Yarışmada, ikinci Şemdinli Şehit Tahir Töre YBO, üçüncü ise Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Öğrenciler arasında bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi ve yarışma kültürünün kazandırılması amacıyla il genelinde böyle bir yarışma organize ettiklerini söyledi.

Müdür Yılmaz," Bu salondaki atmosfer, tam da istediğimiz türden. Okullarımızda karne öncesi dönem sonu faaliyet haftasında, böyle bir faaliyeti koordine etmemizdeki amacımız, öğrencilerimizi biraz daha motive etmek, onlardaki çalışma azmini, gayretini ve heyecanlarını artırarak kendi içlerinde tatlı rekabetler oluşturmaktır.

Gündemimizin eğitim olması için bu türden faaliyetlerimize, ikinci dönemde de devam edeceğimizi belirtmek isterim. Malumunuz, lise kategorisinde, yakın zamanda yapılan il finaliyle birinci olan okulumuz belirlenmişti. Bugün ise ortaokul kategorisindeki il birincimizi belirledik.

Bu geniş çaplı organizasyonda, emeği geçenlere, yarışmaya katılan ve şu an burada olan veya olmayan öğrencilerimizin hepsine; ayrıca öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, okullarımıza ve ailelerine, tek tek teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Dereceye giren okullara, hediye ve ödül dağıtımının ardından program sona erdi.     Final programına: Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürleri; Yusuf Atael, Cihat İnan, Abdulmecid Eren ve Özge Sönmez’in yanı sıra Şube Müdürleri; Ayhan Turgut, Sabah Saklı, Kazım Gür, Oktay Kızılkaya, Sait Ediş , Abdullah Abi, Osman Taşkın ile kurum/ okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım gösterdi. Hakkarihabertv.com

79b67c61-7b0d-4912-a05e-0eb43e9ccaa5.jpg6656f0cd-24f9-4aaa-b00b-71e46669a0fb.jpg4e80662f-c967-459c-a01c-972d4b3cc1ec.jpg

 

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim