Hakkari’de Drone destekli trafik denetimi yapıldı

Hakkari’de Drone destekli trafik denetimi yapıldı

Kaynak:Muhammed Mehdi Aydın

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Esendere Devlet Yolu’nda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı ve hız kuralları kontrol edildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Amirliği ile Yüksekova Trafik Jandarması timleri tarafından Esendere Devlet Yolu üzerinde drone destekli havadan trafik denetimi yapıldı.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı havadan kontrol edildi.

Denetimler kapsamında emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanılması, hız kurallarına uyulması ile trafik işaret ve levhalarına riayet edilmesi hususları titizlikle incelendi.

Denetim sırasında durdurulan sürücülere genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak trafik güvenliğinin önemi hatırlatıldı.

Jandarma ekiplerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla trafik denetimlerini sürdürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.