• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HAKKARİ’DE SİYASETİN RENGİ MAVİ-BEYAZ !

Hakan Taş

Her seçim heyecanlıdır. Kısa bir süre önce BARO seçimlerini tamamladık. Sırada HATSO seçimleri var. 9 Kasım Çarşamba günü Hakkari Ticaret Sanayi Odası seçimleri gerçekleşecektir.

Hakkari Ticaret Odası 1972 yılında kuruldu. Sanırım İlk başkanlığı rahmetli gazeteci büyüğümüz İbrahim Hatipoğlu yaptı. Daha sonra İşadamı Ahmet Şen seçildi. Ve sonrasında Servet Taş ile devam ediliyor.

Servet Taş, önceki iki seçimi 6-1 ve 7-0 gibi farklı bir skorla kazandı. 4 yılda bir yapılan seçimler için geriye sayma başladı ve 9 Kasım günü 8 guruptan oluşan 630 üye sandık başına giderek oy kullanacaklar.

İşadamı Mahir Çallı, MAVİ gurup ile, Başkan Servet Taş ise BEYAZ gurup ile renklendirildiler. Haber merkezimizi ziyaret eden Mahir Çallı, böylesine onurlu ve zorlu bir göreve talip olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi; “Hedefimiz proje odaklı bir ticaret ve sanayi odası oluşturmaktır. Esnaf ve tüccarımızın sorunlarını bilen, sorunlara çözüm üreten proje odaklı bir ekip ile yola çıktık.

Ticaret odasını daha işlevsel hale getirmek, odamızın kurumsal kimliğine kavuşması için yeni bir vizyon oluşturup, yeni projeler geliştireceğiz. Hakkari ilimizin, başta sosyo ekonomik sorunlar olmak üzere iş adamlarımızın ve esnaflarımızın çok önemli sorunları olduğunu bu sorunlara bağlı istihdam ve işsizlik sorunu olduğunu biliyoruz. Sorunların çözümünde sivil toplum örgütleri çok büyük bir öneme sahiptir. Hele TOBB'a bağlı Ticaret ve Sanayi Odası sorunların çözümü için rolünü oynamalı, sorumluluklarını yerine getirmelidir.

Hakkari bir sınır kentidir. Yüksekova'da ESENDERE, Çukurca'da ÜZÜMLÜ, Derecik'te ise UMURLU sınır kapıları olduğu halde esnaf ve tüccarımız bu sınır kapılarının nimetlerinden yararlanamamaktadır. Kentimizin ekonomisi açısından bir şans olmasına rağmen sınır ticaretinden istenilen düzeyde yararlanamıyoruz.

Burada özelikle Üzümlü Sınır Kapısı Çukurca ve Hakkari merkezinde faaliyet gösteren esnaflarımız için çok büyük bir öneme sahiptir. Bu sınır kapımızın ürün kotasını yükselterek daha aktif bir duruma getirilmesi,  merkez ve Çukurca da faaliyet gösteren esnafımıza ciddi bir kazanç kapısı olacaktır. Biz gurubumuzla bu konu üzerinde özenle duracağız. Sigorta primleri ile ilgili sorunları gündeme getireceğiz. En önemlisi esnafımızın belini büken zincir marketlerin sayısını düşürmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz”…

İki dönemdir rakiplerine fark atarak kazanan Servet Taş, renginin BEYAZ olduğunu belirterek, “Kaldığımız yerden hizmete devam” mesajını verdi. Taş, “Göreve geldiğim günden beri ilimizin ve esnaflarımızın temel sorunları hususunda göstermiş olduğumuz özveriyi herkes biliyor. Seçimlerin ilimiz ve esnafımıza hizmet ve hayır getirmesini diliyorum” dedi.

Aday olmak herkesin demokratik hakkıdır. Hakkari basını olarak herkesin merak edip ilgi gösterdiği HATSO seçimlerini canlı yayında sizlere aktaracağız.

Mevcut başkan Servet Taş ve adaylığını açıklayan İşadamı Mahir Çallı’ya başarı diliyoruz. Mavi renk aşkı, sevgiyi, beyaz renk ise duyguyu, berraklığı barındırıyor. Kim kazanırsa kazansın başarının rengi HAKKARİ olacaktır.

yeni-microsoft-powerpoint-sunusu-2.jpg

Bu yazı toplam 2127 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim