• BIST 10471.32
  • Altın 2451.592
  • Dolar 32.7425
  • Euro 34.9385
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de Yöresel Lezzetler Festivali düzenlendi

Hakkari’de Yöresel Lezzetler Festivali düzenlendi
Hakkari il ve ilçelerden 21 kuruluşun katılımı ile “Türk Mutfağı Lezzetler Festivali düzenlendi.

21-27 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarafından ilan edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Hakkari Valiliği koordinasyonunda; Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile “Türk Mutfağı Lezzetler Festivali” yapıldı.

Festivale; Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, ve 21 kuruluş katıldı.

Vali Ali Çelik,” Hakkari Turizm potansiyeli olan illerin başında özellikle kış, macera, doğa turizmi mükemmel bir yerdir. Yemek kültürlüye de gelen misafirlerimize cevap verebilecek bir altyapısı da var. Kris, dolama, Mende’den doğabaya kadar çok farklı lezzetli yemeklerimiz var dedi.

İL Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edildiğini söyledi.

Hakkari’ye turist olarak gelen Azad Antonyu ve beraberindeki 3 Amerika’lı ise festivale renk kattılar. Tüm stantlardaki yemeklerin tadına bakan Amerikalı turistler Hakkari ve insanlarını çok sevdiklerini söylediler.

Festivale,” Halk Eğitim Merkezi, Kız Meslek Lisesi, Lilyana Kadın Kooperatifi, Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatif, Herkari Kadın Kooperatifi, Kavani Kafe, Ahs Alışveriş Merkezi, Hakkari Evi, Meftun-U Hayal Kafe, Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Yüksekova ilçesinden Halk Eğitim Merkezi, Demeter Tarımsal Kadın Kooperatifi, Kız Meslek Lisesi, Baskınlar Süt, Şemdinli’den Halk Eğitim Merkezi, Kız Meslek Lisesi, Çukurca’dan Halk Eğitim Merkezi, Kız Meslek Lisesi, Zap ve Derecik ilçesinden Halk Eğitim Merkezi, Kız Meslek Lisesi katıldı.

 

Festival açılış konuşmaları, Mutfak sunumlarının gezilmesi, plaket taktimi ve yemek programı ile sona erdi.

01-088.JPG03-065.JPG05-031.JPG06-026.JPG

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim