• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Halepçe'yi andırdı

Hakan Taş
Komşu ülke Suriye’de yaşanılan insanlık dışı görüntüler bizi fazlasıyla üzüyor. Güne başlarken il karşılaştığım haber ve görüntü yüreğimi yaktı. Suriye’nin Humus kentinde 26 çocuk ve 21 kadın evleri basılarak hunharca öldürüldü.
 
katliam-suriye.jpgDelik deşik edilmiş çocuk cesetleri bana Halepçe’yi anımsattı. Dünyanın birçok ülkesinde bir iç savaş var. Demokrasi yoksunu birçok liderin koltuk sevdası halkı iç savaşa sürüklüyor. Savaşlarda savaşçıdan çok masum insanlar zarar görüyor. Ortadoğu’yu saymazsak bize komşu olan İran, Irak ve Suriye’de tansiyon bir türlü düşmüyor.

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı başlatılan isyan birinci yılını doldurdu. Suriye ordusu ile isyancılar arasındaki çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 8 bin insanın öldüğü tahmin ediliyor. Ölümlü olayların her gün yaşandığı Suriye’de isyan dalgasının en korkunç katliamı bugün işlendi.

26 çocuk ve 21 kadın bıçakla delik deşik edilerek öldürüldü. Çocukların gözleri önünde annelerine önce tecavüz edildi. Vatan Gazetesi’nde yer alan habere göre konsey, bazı kadınlara tecavüz edildikten sonra çıplak olarak sokaklarda bırakıldığı, kurbanların benzin dökülerek canlı canlı yakılma, boyunlarının kırılması ve boğazlarını kesilmesi gibi yollarla öldürüldüğünü öne sürdü. Bu katliamda ölenlerin sayısı 140 olarak açıklandı.

Diyeceksiniz ki bu tür katliamlar dünyanın her yerinde işleniyor. Türkiye’ de Beytüşşebap katliamı daha sıcaklığını koruyor.  Nerede yaşansa yaşansın insan olarak hepimiz tepkimizi demokratik yollardan yansıtmalıyız. Öldürülen çocuk ve kadın cesedigörmeye dayanamıyorum.  Bu olaya dünya seyirci kalmamalıdır. Filistin için tertiplenen haklı tepki Suriye için de gösterilmelidir. Dünyaya kafa tutan Beşar Esad’a artık birileri “dur” demelidir. Ülkemizde ve dünyada kadın ve çocukların öldürülmemesi için hepimiz birleşmeliyiz ve bu tür katliamların yaşanmaması için direnmeliyiz.

Bu yazı toplam 2932 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim