Halepçe'yi andırdı

Komşu ülke Suriye’de yaşanılan insanlık dışı görüntüler bizi fazlasıyla üzüyor. Güne başlarken il karşılaştığım haber ve görüntü yüreğimi yaktı. Suriye’nin Humus kentinde 26 çocuk ve 21 kadın evleri basılarak hunharca öldürüldü.
 
katliam-suriye.jpgDelik deşik edilmiş çocuk cesetleri bana Halepçe’yi anımsattı. Dünyanın birçok ülkesinde bir iç savaş var. Demokrasi yoksunu birçok liderin koltuk sevdası halkı iç savaşa sürüklüyor. Savaşlarda savaşçıdan çok masum insanlar zarar görüyor. Ortadoğu’yu saymazsak bize komşu olan İran, Irak ve Suriye’de tansiyon bir türlü düşmüyor.

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı başlatılan isyan birinci yılını doldurdu. Suriye ordusu ile isyancılar arasındaki çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 8 bin insanın öldüğü tahmin ediliyor. Ölümlü olayların her gün yaşandığı Suriye’de isyan dalgasının en korkunç katliamı bugün işlendi.

26 çocuk ve 21 kadın bıçakla delik deşik edilerek öldürüldü. Çocukların gözleri önünde annelerine önce tecavüz edildi. Vatan Gazetesi’nde yer alan habere göre konsey, bazı kadınlara tecavüz edildikten sonra çıplak olarak sokaklarda bırakıldığı, kurbanların benzin dökülerek canlı canlı yakılma, boyunlarının kırılması ve boğazlarını kesilmesi gibi yollarla öldürüldüğünü öne sürdü. Bu katliamda ölenlerin sayısı 140 olarak açıklandı.

Diyeceksiniz ki bu tür katliamlar dünyanın her yerinde işleniyor. Türkiye’ de Beytüşşebap katliamı daha sıcaklığını koruyor.  Nerede yaşansa yaşansın insan olarak hepimiz tepkimizi demokratik yollardan yansıtmalıyız. Öldürülen çocuk ve kadın cesedigörmeye dayanamıyorum.  Bu olaya dünya seyirci kalmamalıdır. Filistin için tertiplenen haklı tepki Suriye için de gösterilmelidir. Dünyaya kafa tutan Beşar Esad’a artık birileri “dur” demelidir. Ülkemizde ve dünyada kadın ve çocukların öldürülmemesi için hepimiz birleşmeliyiz ve bu tür katliamların yaşanmaması için direnmeliyiz.

Bu yazı toplam 3188 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

Hem şanlı hem urfa!

29 Aralık 2025 Pazartesi 12:30

Gerçeği Yansıtmayan Haber

23 Aralık 2025 Salı 18:24

Ağız ve diş sağlığı

03 Aralık 2025 Çarşamba 12:12

Hakkari Toki’de tapu krizi!

01 Aralık 2025 Pazartesi 13:15

Yeniden refah ve medya!

27 Kasım 2025 Perşembe 12:39

Hakkari’de buruk 24 kasım!

25 Kasım 2025 Salı 13:34

Hakkari’de değişmez kader!

17 Kasım 2025 Pazartesi 13:09

YOL-SU-ELEKTRİK!

11 Kasım 2025 Salı 09:56

Yeniden refah ile yenilikler!

07 Kasım 2025 Cuma 10:59