• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

HAVACILIK KULÜBÜ KURULDU...?

HAVACILIK KULÜBÜ KURULDU...?
Hakkari Endüstri Meslek Lisesi nde kurulan Havacılık Kulübü ne üye öğrenciler model uçak tasarlıyor.

- HAKKARİLİ ÖĞRENCİLER GÖZLERİNİ GÖKYÜZÜNE DİKTİ
- ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ NDE HAVACILIK KULÜBÜ KURULDU, 40 ÖĞRENCİ ÜYE OLDU
- ÖĞRENCİLER MODEL UÇAK EĞİTİMİ ALMAYA BAŞLADI, SIRADA ROKET TASARLAMA VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ VAR
- TASARLADIKLARI MODEL UÇAKLARI 3 BİN 500 RAKIMDA UÇURMAYI HEDEFLİYORLAR

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA) - Gözlerini gökyüzüne diken öğrencilerin, tasarladığı maket uçakları ileriki günlerde 3 bin 500 rakımında bulunan Berçelan Yaylası nda uçuracakları belirtildi.

Okulun elektrik bölümü öğretmenlerinden Mehmet Halit İnan ve Ahmet İşyar ile Türk Hava Kurumu yetkililerinden Hasan Tur un ortak girişimleri sonucu Endüstri Meslek Lisesi nde Havacılık Kulübü kuruldu. Kulübü üye öğrenciler, öğretmenlerinin nezaretinde maket uçak yapmayı öğreniyorlar. Öğrenciler kısa zamanda yaptıkları atölye çalışmaları ile büyük bir emek sarf ederek model uçak tasarlıyorlar. Yaklaşık 40 öğrenci okulun atölyesinde tasarlamaya çalıştıkları maket uçakların bir örneğini de Okul Müdürü Ali Korkmaz a hediye ettiler.

AKTİVİTELERE ROKET TASARLAMA VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ DE DAHİL EDİLECEK
Havacılık Kulübü nde yer alan öğrencilerin uçak yapmanın yanı sıra eğitimlerine roket tasarlama ve yamaç paraşütü eğitimini de dahil etmek istedikleri belirtildi. Yaptıkları maket uçakları ileriki günlerde 3 bin 500 rakımında bulunan Berçelan Yaylası nda uçurtmayı hedeflediklerini ifade eden öğrenciler, Türk Hava Kurumu nun desteği ile okul kampusunda açacakları stantta tasarladıkları modelleri havacılık meraklılarının beğenisine sunacaklarını söylediler. Öğrenciler, "Burada planör ata ve planör kırlangıç
modeli maket uçaklar yapmayı öğreniyoruz. İnsanların yapamayacağı bir şey yok. Yeter ki istesinler her şeyi yaparlar. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bizler sevgimizi içine katarak bu uçakları tasarlıyoruz. Bizlere imkan sağlanması halinde başaramayacağımız iş yoktur" şeklinde konuştular.

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Korkmaz ve okulun Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Halit İnan, amaçlarının lise çağındaki öğrencilerin zekalarını keşfetmelerini sağlamak ve ileride ülkeye faydalı, dinamik ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirttiler.

Bu haber toplam 3100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim