• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Her Şey Hakkâri Gençliği için..

Murat Taş

Her Şey Hakkâri Gençliği için..

Değerli okurlarım bu hafta köşemizi ilimizi voleybol 2. Liginde temsil eden ve oynadığı maçlar sonunda namağlup grubunda lider olan Hakkâri Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü ve voleybol il temsilcisi Fahri Güldal hocamız ile bir söyleşiye ayırdık ve sizleri bu güzel söyleşi ile baş başa bırakıyorum.

Sizi Tanıyalım:

1978 yılında Hakkâri’de doğdum. İlkokulu Cumhuriyet ilkokulunda ortaokul ve liseyi de İmam hatip Lisesi’nde tamamladım. Üniversiteye Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde başladım, daha sonra 100. yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine yatay geçiş yapıp buradan mezun oldum.

2004 yılında Beden Eğitimi Öğretmeni olarak Hakkâri’ye atandım. 2014 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Eğitim uzmanı olarak geçiş yaptım. An itibari Gençlik Hizmetleri Müdürü olarak görev yapmaktayım. Öğretmenlik dönemlerinde Koordinatör Formatör Öğretmen olarak görev yaptım ve TFF C Lisansı ile Okul Futbol Koordinatörü olarak Antrenörlük Yaptım. Bir Çok branşta Antrenörlük belgem mevcut ve son 20 yıldır, Voleybol Antrenörü olarak takım çalıştırmaktayım. Yaşım ilerlese de Amatör Futbolcu olarak, yıllardır Formasını giydiğim Sümbül Sporda, gençlerle bir arada top oynama gururunu yaşıyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım.

Hakkâri’de voleybol geçmişinizi ve başlangıcınızı anlatır mısınız?

Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan, değerli abim Adil Özer, tavsiyesi üzerine, 2004 yılında gençler Ligi’nde Ağrı iline ilimiz adına ilk defa kulüpler arası voleybol Müsabakalarına katılarak, voleybol serüvenimiz başladı. Bu süreçten önce pek bir voleybol geçmişimin olduğunu söyleyemem. Okullar arası müsabakalara oyuncu olarak katılmıştım.

Hakkâri voleybol il temsilcisi olarak Hakkâri’de voleybol ne durumda:

2007 yılından Kıymetli abim İbrahim BESİ, den İl Temsilciliği Bayrağını devir  aldım. O günden bugüne, hem antrenör hem il temsilcisi olarak Hizmet etmekteyim . Görev yaptığım son 15 yıl içerisinde de bir çok genç voleybol sayesinde hayallerine ulaşabilme imkanı sağladı.

Genç ve yıldızlar kategorilerinde, Türkiye Şampiyonası fırsatı elde ettiğimiz gibi 2009 yılından beri, kadın ve erkek voleybol takımlarımız ilimizi bölgesel ligde 3. Lig, 2. Lig ve 2022-2023 sezonunda 1.Lig te temsil etmektedir.  buradan şunu iddia ederek, salon sporlarında en çok antrenör yetiştiren ve son 4 sezonda 2.Ligde  bir kadın iki erkek takım ile  en aktif branş ve ilimize en fazla misafir getiren branş olduğumuzu söylemek istiyorum.

Takımımızın ligdeki durumu nedir:

2018 yılında tamamen Hakkârili çocuklardan oluşan ve yaşları küçük olan bir takımla lige devam ettik. Her geçen sezon biraz daha tecrübe kazanarak, bir önceki sezon da on takım arasında, ligi üçüncü tamamlayan takımımız bu yıl oynadığı son dört maç kazanarak, altı takımın olduğu Grubu’nda liderdir.

Hedefiniz nedir:

Hedefimiz ilk etapta Voleybol sporunun ilimizde yayılmasını ve gelişmesini sağlamak. Yediden yetmişe Voleybolu oynamak ve oynatmaktır. Takım olarak tamamen Hakkari’nin yerli çocuklardan oluşan, bir ekiple sonucu ne olursa olsun sahada mücadele eden bir ruh sergileyip grubumuzda birinci olmak ve daha sonrasında ilimizi Play-Off’lar da   temsil ederek bir üst lige çıkarmaktır.

Herhangi bir yerden destek alıyor musunuz?

Son iki sezondur doğrudan veya dolaylı olarak, kulübümüz herhangi bir yerden takımı ciddi anlamda finanse edecek şekilde, bir destek alamadı, sporcularımızın tamamının genç ve yerli olması nedeniyle, desteklenmemesi bizi her zaman derinden üzmüş ama azmimizi ve bizi hedefimizden alıkoymamıştır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden araç konusunda, her zaman gerekli desteği aldık. Hakkari Valiliği tarafından geçen sezon 5000 TL destek aldı.

Takımınız Deplasmanlara nasıl gidiyor?

Takımımız deplasmanlara imkân yetersizliğinden dolayı Gençlik ve Spor il müdürlüğünden tahsis edilen, araçla genel olarak ulaşım açısından doğu bölgelerdeki iller olduğundan günübirlik sabah erken yola çıkıp, müsabakayı oynayıp dönüş yapmaktadır. Türkiye Voleybol federasyonu önceki sezonlarda, sporcu başına 70 TL vererek küçük bir katkı sunmaktaydı, o da ancak sayılı  sporcuyla gittiğimiz için bir yemek parası edebiliyordu, şimdi onu da almamakta  kulüpler.

Hakkâri’deki gençlerin voleybola bakışı nedir:

Bütün dünyada ülkemizde olduğu gibi ilimizde de geçmişten günümüze Voleybola  olan ilgi her zaman mevcut, spor branşlar içerisinde önemli derecede yerini almıştır. İlimizde voleybol branşı sayesinde spor hayatını, idame eden Üniversiteye yerleşen bir çok  sporcu antrenör mevcut, ilimizdeki  deplasman  takımlarına baktığınız zaman ve devam eden kurslar il içinde gerçekleşen müsabakalara baktığımız zaman,  Voleybol  branşı  birinci sırada yer almaktadır.

Hakkâri İş adamlarının spora bakışını nasıl buluyorsunuz?

Bu konu ile ilgili üzülerek şunu belirtmek isterim ki, Türkiye’nin her yerinde ferdi olsun, Takım olsun, oradaki sporcu ve kulüplerle markalaşmış Memleket sevdalısı, zengin ve gönül adamları var. İlimizde yıllardan beridir, bu görüntüyü veren bir iş insanı ve gönül adamına denk gelemedik.  Kulübümüze destek vermeyen ama kapısından hiç kimseyi geri çevirmeyen Ölmez ailesini bu kapsamın dışında bırakmak istiyorum.

Sporun çeşitli bölümlerinde Sporculuk yaptınız Hakkâri spor anlamında ne durumda.

Hakkari Türkiye’nin en ücra köşesinde ulaşım açısından zor bir coğrafi konumda bulunmakta, buna  rağmen Hakkari hemen hemen tüm branşlarda kendini kanıtlamış, bir spor alt yapısına sahip Hakkari merkez de inşa edilen Spor kompleksi,  bir çok branşa ev sahipliği yaparak, çocukların ve gençlerin spor yapmalarına imkan sağlamaktadır. İl temsilciliğini yaptığım voleybol branşın yanında, Süper Lig kadın futbol takımı, Bedensel engelliler Basketbol takımı, Büyük emeklerin verildiği ülke sporunda kendini kanıtlayan branşlar, bunun yanında doğa ve kış sporları açısından, faaliyet yapmak isteyenler için her türlü imkanlar mevcut. Kayaklı koşu da milli takımın belkemiği konumunda bir ilde spor yapmaktayız, bu açıdan baktığımız zaman imkan sağlansın  yada  sağlanmasın, Hakkari’de müthiş bir sporcu potansiyeli mevcut.

Hakkâri halkı ve kamuoyuna mesajınız var mı?

Hakkari’de bir Beden Eğitimi Öğretmeni bir  Gençlik idarecisi, Antrenör, Sporcu geçmişi ve kişiliği olan biri olarak, şunu söylemek istiyorum. Hangi alanda hizmet ediyorsak ve hangi misyonu yüklenmiş olursak olalım, tek amacımız en Mükemmel en iyi hizmeti vermek olmalı, küçücük bir kente en güzel yolları en güzel oyun parkları olan sanatıyla, sporuyla, en üst Liglerde olmasak bile, iyi mücadele eden hayatına yön veren, kendini bilen güzel gençler yetiştirmek olmalı.  Bu anlamda başta ailelerin, Kamu Kurum kuruluşların kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi samimiyetiyle çalışmasını arzu ediyorum.

Gençlerin size büyük bir saygınlığı ve sempatisi var bu sevgi nereden geliyor?

Karşınızdakine ne verirseniz onu alırsınız, verdiğiniz sevgi kadar sevilir. Göstermiş olduğunuz saygı kadar saygı görürsünüz. Kendinizden ödün vermediğiniz sürece, bunu başarmanız mümkün değil. Ne kadar çok kibir ve egodan uzak durur samimimi ve içten olursanız, o kadar çok sevilir saygı görürsünüz.

Bu güzel sohbet için Fahri Güldal, hocamıza çok teşekkürler.

1af0cec8-2f24-4f1b-a6d4-47dd79e7b401.jpg

sans-titre-1-037.jpg

Bu yazı toplam 1867 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim