• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İSMET ÖLMEZ’LER ÖLMEZ !

Hakan Taş

Sevap vermektir, hayrı veren imandır, yürektir, vicdandır. Mümin ise sadece aracıdır.  İşadamı İsmet Ölmez doğduğu, büyüdüğü yeri, geçmişini hiç inkar etmedi. Yeraltı kaynaklarını iyi değerlendirdi ve üretim yaparak dünyaya pazarladı.

Yüzlerce kişiye, binlerce aileye iş, aş, ekmek oldu. Dağlarda gezindi, elleriyle kazı yaptı, ter döktü, yoruldu, direndi. Meskan fabrikasını kurdu. İş disiplini ve bilgisiyle tanınan iş adamı konumuna geldi. Kapısını, gönlünü çalan hiç kimseyi geri tepmedi. Okullara, öğrencilere, sporculara, düğünü olana, taziyesi olana, hastası olana, derdi olana, darda olana hiç hayır demedi.

İlimiz Valisi İdris Akbıyık, İsmet Ölmez ile ilgili şu sözleri sarf etti; “İsmet bey oldukça mütevazi bir kişiliğe sahiptir. Yaptığı iyiliğin övünen tarafında durmaz. Desteği verir ama kendisi görünmez. Biz ne zaman kendisinden bir faaliyet için destek istemişsek hemen yanıt bulmuşuzdur. Saygın duruşu, merhameti, düzenli yaşantısı ve tutarlılığıyla herkesin takdirini kazanan bir kardeşimizdir. Kendisini tebrik ediyor, verdiği tüm destekler için herkes adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İsmet Ölmez kolay kolay her yerde görünmez. İkili konuşurken karşı tarafın gözlerine bakmaz, gülmez. Dost ve arkadaşlarının düğünlerinde halayın başını çeker. Cesur bir duruş sergiler ve haklıya haklı, haksıza dobra dobra haksız der.

İşadamı İsmet Ölmez ile hayatım boyunca sadece bir kez teke tek söyleşi yapma şansım oldu. Onun dışında bir yakınlığım olmadı.

Oğlu Azad Ölmez, Londra ve Avustralya’da ekonomi ve uluslararası ilişkilerde eğitim almış, mastır yapmış başarılı bir isim.

Yeğeni  Özkan Ölmez, sevgi ve adalet dağıtan başarılı bir Avukat.

Oğlu Sabri Ölmez Tesislerinden Sorumlu Genel Müdür.

Kardeşi Osman Ölmez, Üretimlerden Sorumlu Genel Müdür…

Hepsi de kompleksten uzak, yardımsever, candan kişiler…

Kardeşi Cebbbar Ölmez dış sahalar sorumlusu

Geçenlerde Ankara’da 81 ilden gelen gazetecilerle bir toplantıda buluştuk. Herkes kendi memleketinin durumunu paylaştı. Ben Hakkari’yi anlatırken biri araya girerek, “Hakkari’de iş adamlarınız neden oraya yatırım yapmıyor, özel sektör neden etkili değil” diye sordu. Yanıt vermek için ağzımı açarken Karadeniz bölgesinden bir meslektaşımız yanıt verdi, “Hakkari’de İsmet Ölmez var, yüz işadamına bedel”…

Sizin anlayacağınız kim ne yaparsa yaptığıyla hayat tarafından ya ödüllendirilir, ya da cezalandırılır. Ahiret için de böyledir. Günahların varsa cehenneme, sevapların varsa cennete gidersin. Hayır işi vicdani bir duygudur. Bu anlamda ÖLMEZ Kardeşleri kutluyoruz.

İsmet Ölmez’ler ölmezler. Onlar yapıtları, eserleri, insanların yüreklerine bıraktıkları iz ve dudaklarda eksilmeyen duaların devamıdırlar.

Yeni yatırım ve destekleriniz eksik olmasın…

Bu yazı toplam 5822 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim