• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İstanbul'da ikinci Hakkari derneği!

Hakan Taş

Türkiye'de en az dernek şubelerine sahip tek il Hakkari'dir. İstanbul-Ankara-Antalya-İzmir-Mersin ve Van'da Hakkarililer Dayanışma ve Kültür Derneklerimiz mevcuttur. Van'da ilgisizlikte kapandı ama İstanbul'da ikinci bir şube açıldı. Yani bir elin parmakları kadar varız.

istanbul-dernek.jpgMetropollerde dernek kurmak ve yaşatmak zordur. Bu tür oluşumlar üyelerin aidatlarıyla yaşatılıyor. Ve ne yazık ki hiç bir derneğimizde üyeler aylık ve düzenli olarak ödeme yapmamaktadırlar.

İstanbul başlı başına bir ülkedir. Orada birden fazla derneğin var olmasından da fayda var diye düşünüyorum. Bu anlamda sevgili sanatçı dostum Nevzat Alter ile konuştuk. 300 üye ile Hakkarililer Kültür ve Dayanışma Derneğini kurduklarını söyledi.

 Yeni yönetimin geçici başkanı olan Alter, sözlerine şunları ekledi; "İstanbul'da 35 bin Hakkarili ikamet ediyor. Özellikle son iki yılda 5 bin Hakkari'li İstanbul'a göç etmiştir. 2 bin 300 öğrencimiz İstanbul'da çeşitli üniversitelerde eğitim görmektedirler.

Bu öğrencilerimizin burs desteğine ihtiyaçları vardır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını ilgili makamlara iletmek, çalışan emekçi insanlarımızın sorunlarına çare aramak, cenazelerimizde, taziyelerimizde, bayramlarda bir arada bulunmak ve Hakkari kültürünü Türkiye'de iyi bir şekilde tanıtmak için böyle bir oluşuma ihtiyaç duyduk. Kısa süre içinde faaliyete girecek olan derneğimizin tadilat çalışmaları devam ediyor. Tüm bunları yaparken kimselerden tek kuruş talep etmedik."

Bu yeni oluşuma acil ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Nevzat Alter, derneğe ait resmi banka hesapları oluşturacaklarını, destek olmak isteyenlerin bu hesaba yardım aktarabileceklerini ve bu resmi makbuzların derneğe ait web sitesinde kayıt altına alacaklarını belirtti.

Yeni derneğimizin yönetiminde tanış simalar dikkat çekiyor. Bunlar; "Nevzat Alter, Abdulkadir Güzel, Ali Yiğit, Arda Ören, Hacı Çağa, Nadide Çetin, Yıldız Çelik, Ferdi Zirek, Ekrem Sakar, Sultan Dağdeviren, İsmail Demir, Kübra Dikçe, Nusret Yaman, Ruken Canan ve Şinasi Seven"...

Bize de hayırlı olsun demek düşer. 

Bu yazı toplam 3970 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim