• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

KADININ GÜCÜ!

Hakan Taş

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi görevine başladı denildi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kendisini hem ziyaret hem de tanışmak gayesiyle makam kapısını çaldık.

Doğrusu hiç bu kadar mütevazı ve sevecen birini beklemiyordum. Bazı makam ve koltuklar insanı ister istemez kompleks sahibi yapabiliyor.

Adı Nigara DURSUN. Neden Nigar değil de Nigara? Ahıska Türklerinden, Kazakistan doğumlu. Altı çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu. Kazakistan Milli Tıp Üniversitesinden eğitim aldıktan sonra Kazak Üniversitesi Cerrahi Uzmanlık Bölümünü derece ile tamamladı.

Daha sonra İzmir Ege Üniversitesi Türk Dili TÖMER öğrenimini yine yüksek dereceyle tamamladı. Edirne Trakta Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaparken Şemdinli ilçemize tayin oldu. İlçemizde 1,5 yıl görev yaptıktan sonra Uğur Can Kara’dan boşalan göreve ataması yapıldı.

nigara-dursun-1.jpgNigara Dursun, bizi kapıda büyük bir tebessümle karşılıyor. İkramda kusur etmeden sohbete başlıyoruz. Sevgiyle bakan iri gözlerinde derin bir hüzün gördüm. Gülerken bile sanki ağlıyor gibi bakıyordu. Duygu adamı, şair olduğum için bakışları ve gözlerdeki alt yazıları iyi okurum.

 

Kitaplara roman olacak derecede hüzünlü bir yaşam hikâyesi var. Henüz 4 yaşındayken bir havale geçiriyor. 16 yaşına kadar yaşadığı şehirden 750 kilometre uzakta bir hastanede tedavi gördü. Çektiği acıları teninde ve yüreğinde gizleyerek okumaya devam etti. Genç bir kız ama felçli. Yaşamdan hiç kopmadı ve  tüm hastalara örnek olacak bir direniş sergiledi.

Pençesine yapışan bu hastalığa yenik düşmedi, onunla savaştı ve sonunda o hastalığını yendi. Bunu başarırken ailesinden de büyük destek gördü. Birçok ameliyat operasyonu geçirdi ve hiç yılmadı. Sevdi, evlendi ve 2 çocuk annesi oldu. İç dünyasında yüreği paramparça olsa da hayata ve insanlara gülümseyerek bakıyor. Çocuklar ölmesin diye, anne babalar evlat acısı çekmesin diye Hipokrat yemini ederek hayatlar kurtarıyor.

Şemdinli’yi çok sevmiş, Şemdinli halkı da onu sevmiş. Zaten Şemdinli olmazsa sanırım Başhekimsiz kalırız !

Gözlerinde acı, sözlerinde hüzün vardı çocukluğunu, hastalığını anlatırken. Topluma, ailelere mesaj veriyor. En büyük ilacın SEVGİ olduğunu belirtiyor. Hastalığın, çaresizliğin, acının ne olduğunu çok iyi bilen bir kadın Genel Cerrah Uzmanı ve de hastanemizde Başhekim olmuş. Hastanın halinden anlayan bir Baştabibimiz var.

Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Bayan Dursun ile ilgili şu sözleri sarf etti; “Bizim temel hedefimiz insanımıza sağlık hizmeti vermektir. İnsanı hastalıktan kurtarmak, yaşatmaktır. Bunu yaparken iyi bir hastane ve yeterli hekim kadrosuna sahip olarak yapıyoruz. Her çalışanımız, doktorlarımız değerlidir. Göreve yeni başlayan Nigara Dursun ise bize bir şanstır.”

Aramıza hoş geldiniz mücadeleci kadın modeli…

nigara-dursun-2.jpg

 

Bu yazı toplam 1706 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim