• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

KAYA: “HAKKARİ’Yİ BİLMEMEK İHANETTİR”

Hakan Taş

Cuma namazı için ilimizin en kapsamlı camisi olan Merkez Ulu Camideyiz. Ramazanın son cuması olduğu için namaza 1 saat kala neredeyse cami doldu taştı. Vaaz veren bir imam dikkat çekti.

Diksiyonu, hitabı, mikrofon hakimiyeti harikaydı. Safları sıklaştıran vatandaşlar biribirinin kulağına, “Kim bu hoca” diye fısıldadı.

Önden, arkadan bazı tanışlar bana seslendiler, “Hakan bey, siz gazetecisiniz bilirsiniz. Kim bu hoca, biz tanıyamadık da” diye sordular. Yakın dostum İl Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu’yu arayacam ama namaz saati.

Kürsüde etkili konuşmasını sonlandıran hoca kendisini tanıttı. Aslen Van’lı olan ve eski Ardahan İl Müftüsü, şuan Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi olan Emrullah Kaya’dan başkası değildi.

Kaya, “Diyanet İşleri Başkanlığımızda 81 ile görevlendirildik. Ben Hakkari’yi özellikle tercih ettim. Aslen Van’lı olduğum halde ilk kez Hakkari’ye geliyorum. Bu nasıl güzel bir şehir, bu nasıl harika insanlar. Ayrıca camileriniz, Kuran kurslarınız, heyecanlı talebeler, ben tek kelimeyle buraya hayran kaldım. Hakkari’yi görmemek, Hakkari’yi tanımamak ve burayı ziyaret etmemek en büyük ihanettir” dedi.

Bir yeri tanımak için gitmek lazım. Bir yeri sevmek için de tanımak lazım. Emrullah Kaya hocamızın bu anlamda ilimiz hakkında sarf ettiği sözler beni ve camiyi dolduran binlerce kişiyi mutlu etti.

Emrullah Hoca hakkında İl Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu, “Bölgemizin en büyük alimlerinden Seyda Şeyh Müşerref Özcan’ın yeğenidir. 45 yıllık melek hayatında hep beyefendiliği ve mesleki başarısıyla ön plana çıkmış kıymetli ve başarılı bir idarecidir. Kendisini ağırlamaktan onur duyduk” dedi.

1957 Siirt Pervari doğumlu olan Emrullah Kaya İlk ve Orta Öğrenimini Van'da tamamladı.

İlkokul öğreniminden sonra ki öğrenimi süresince yaz aylarında, Medrese Mezunu ve şuan Emekli Müftü olan babasından ve bölgenin tanınmış hoca efendilerinden sarf, nahiv, fıkıh, tefsir ve diğer İslami ilimleri tahsil etti.
İmam Hatip Lisesinden mezun olduğu 1975 yılında Diyanet işleri başkanlığı teşkilatında İmam Hatip olarak göreve başladı.

Aynı yıl İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne girdi.

Enstitüdeki tahsili sırasında Eyüp Müftülüğünde murakıp olarak görevine devam etti.

1979 yılında Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu.

1980 yılında Siirt ili Pervari ilçesi müftülüğüne atandı.

1984 yılında da Giresun-Görele İlçe Müftüsü oldu.

1994–2003 yılları arasında Tokat Turhal ilçe müftülüğü görevini yürüttü.
1 Ekim 2003 tarihinden 30.06.2007 tarihine kadar Gaziantep Merkez Şehitkâmil İlçe Müftüsü olarak görev yapmıştır.

2007 tarihinde Ardahan İl Müftülüğüne naklen atandı.

Orta derecede İngilizce ve Farsça, İyi derecede Arapça bilmektedir.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

 

Bu yazı toplam 2090 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim