• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

KESK İN EYLEMİ SÜRÜYOR

KESK İN EYLEMİ SÜRÜYOR
KESK Hakkari Şubeler Platformu adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Ata, KESK TE suç unsuru bir şey bulunması mümkün değildir dedi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan şube binası önünde toplanan KESK üyeleri burada toplanarak yürüyüşe geçip öğretmenler evi önüne geçtiler. Burada baskılar bizi yıldıramaz, AKP şaşırma sabrımızı taşırma, Edi Bese, yaşasın örgütlü mücadelemiz, direne direne kazanacağız şeklinde sloganları attılar. Burada bir basın açıklaması yapan İsmail Ata, KESK in yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerini hakkını savunun güçünü sadece üyelerinden alan kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüt olduğunu belirtti.

Bir taraftan sayın Cumhurbaşkanımız iç barışa yönelik ulumlu mesajlar verirken bir taraftan emek ve demokrasi mücadelesi veren örgütlerine yönelik baskıları anlamak mümkün olmadığını ifade ederek,"Burada başta başbakan ve içişleri bakanı olmak üzere tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Sendikamızın yönetici ve üyelerini gözaltına alıp ve tutuklamayla sürgün etmekle işten atmakla yıldırabileceğinizi sanıyorsanız. Ciddi bir yanılgı içersindesiniz demektir. Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdırlar. sendikamız a yönelik baskılar derhal durdurulmalıdır. Tüm arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Konfederasyonumuza karşı giderek tırmandırılan, adeta bir kampanya ya dönüştürülen bu uygulamalarla KESK i cendere altına almak mümkün değildir. Aksine mücadelemizin anti demokratik güç ve odakları ürküttüğünün açığa çıktığını bilinciyle, filli ve meşru mücadelemizi yükselteceğimizi bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, DTP İl Başkanı Hasan Güzel ile KESK üyeleri katıldı. Ayrıca eylemlerin akşam saat 19:00 dan sabaha kadar ışıklar söndürülmeden oturma eylemi ile süreceği, çarşamba günü akşam saat: 19:30 da meşaleli yürüyüş yapılacağı, cumartesi ve pazar günleri ise, sendikanın önünde açılacak çadırda 2 günlük açlık grevi yapılarak, gözaltı, tutuklama ve baskıların son buluna kadar eylemlerin süreceği belirtildi.(FEYZULLAH TAŞ) Hakkarihabertv)

Bu haber toplam 3194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim