• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

KÖY ÇOCUKLARINI OKUTMA MÜCADELESİ

KÖY ÇOCUKLARINI OKUTMA MÜCADELESİ
Hakkari'nin Doğanlı köyü Gelinli mezrasında bir evin odasının sınıfa dönüştürülecek olmasıyla birlikte oradaki çocukların geçte olsa eğitime yeniden başlayacakları bildirildi.

 Şehirden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Gelinli mezrasını ziyaret eden Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve İl Öğretim Başmüfettişi Kemal Seyitoğlu, buradaki ailelerle görüşerek çocuklarını taşımalı sistemine almak veya bir YİBO'ya yerleştirmek için ellerinde geleni yapacaklarını belirtti.

 

 Ancak aileler çocuklarını mezranın dışına göndermemekte kararlı olunca oradaki çocuklar bir araya toplatıldı. Yetkililer, burada tespit ettikleri çocuk sayısının 10'unu bulmasıyla birlikte mezrada bir evin odasını kiralayarak sınıfa dönüştürmek istedi. Yetkililer, çocukların mezrada eğitimlerini sürdürebilmesi için ailelerle görüşerek bir evin odasını kiralamaya çalıştı. Ancak köylülerin kiralanmak istenen bir evin odası için 300 TL istemesi üzerine Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, adeta şok oldu.

 Yetkililerin oda kiralamaktan vazgeçeceklerini belirtmesi üzerine isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın yeni yaptıkları bir evin odasını sınıfa dönüştürülmesi için vereceğini belirtti. Kadın, sınıfa dönüştürülecek olan odaya pencere takılarak sıvasının yapılması halinde bu odayı 2 yıl boyunca hiçbir ücret almadan çocukların eğitimlerini sürdürmesi için vereceğini belirtti.

  Kadının evinin bir odasını vermesiyle birlikte buradaki çocukların eksikliklerin giderilmesiyle birlikte en kısa sürede yeniden okula kavuşarak eğitimlerine başlayacakları bildirildi.

 

 Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, öğrencilerin okuyabilmesi için ellerinden gelini yaptıklarını belirterek, “Buradaki çocukları taşımalı sistemle veya bir YİBO'ya yerleştirerek yeniden okula kazandırmak için aileleriyle görüştük. Ancak aileler çocuklarını mezranın dışına göndermek istemediler. Bunun üzerine yaptığımız tespitlerde mezradaki çocuk sayısının 10'unu bulmasıyla birlikte bir evin odasını sınıfa dönüştürmek istedik. Bir köylü evinin bir odasını sınıfa dönüştürmemiz için verdi. Bu konuyu sayın valimizle görüşeceğiz. Buradaki çocukları ya taşımalı sistem, ya bir YİBO'ya yerleştirerek ya da görevlendireceğimiz vekil bir öğretmenle sınıfa dönüştürülecek odayla okula kavuşturacağız”(Hakkarihabertv.com)

 

  Bir gazetecinin ‘bazı köylülerin kiralamak istediğiniz bir evin odası için 300 TL istedi' sorusu üzerine ise Ömer Bulut, ”Onlarda kendilerince haklı olabilirler. Ancak biz burada çocukları okula kazandırmak için çabalıyoruz. Biz eğitimle uğraşıyoruz. Ticaret yapmıyoruz” dedi

Bu haber toplam 3102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim