• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi'nin startı verildi

Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi'nin startı verildi
Vali İdris Akbıyık ve Protokol üyelerinin katılımları ile Yüksekova Şehit Azizhan Keskin İlk-Ortaokulu'nda, Dilekli'de şehit olan 25 Şehidin anısına Kütüphane açılışı yapılarak isimleri verildi.

Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan, okullar arası imkân farklılıklarını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini artıracak projenin Hakkari'deki startı, Vali İdris Akbıyık ve protokol üyelerinin katılımları ile Yüksekova Şehit Azizhan Keskin İlk-Ortaokulu'nda, Dilekli'de şehit olan 25 Şehidin anısına Kütüphane açılışı yapılarak isimleri verildi. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi"nin açılışında konuşan Vali Akbıyık, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diledi, vatana ve vatanın evlatlarına hizmet etme şuuruyla, öğretmenlik mesleğini ifa eden tüm eğitim neferlerine de teşekkür etti.

Vali Akbıyık,"İlimize geldiğim ilk günden itibaren eğitim birinci önceliğimizdir, dedik ve Bir Kitap Bir İnsan, Her Ev Bir Okul gibi birçok proje başlattık.

Kütüphane, 7'den 70'e herkes için temel bir ihtiyaçtır. Yani bir anlamda kitaplar, nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçlarıdır. Dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Ayrıca kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbidir.

1-708.jpg

Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan bu projenin, tüm okullarımızda bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu projeyle, İlimizde, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılacak hem de hâlihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştirilecek."diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

2-760.jpg

Daha sonra öğretmenlerle de sohbet eden Vali Akbıyık:" Salgının zorlu koşullarının en çok etkilediği alanlardan biri kuşkusuz eğitim oldu. Sizler bu süreçte fedakârlığın timsali oldunuz. Şimdi bu yeni projede de sizin desteğinize ihtiyacımız var. Okul kütüphanelerini, öğrenmenin birincil merkezi hâline getirelim .Sizlerin, bu projeyi zirveye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum "dedi.

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim