• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Mahallemiz ilk defa böyle bir hizmete kavuşuyor

Mahallemiz ilk defa böyle bir hizmete kavuşuyor
Hakkari'nin Merzan Mahallesinde ikamet eden Remziye Kaya/Yazdı. Mahallemiz ilk defa böyle bir hizmete kavuşuyor.

Ben doğma büyüme Hakkariliyim.
Memleketimi, doğasını, sıcak, misafirperver insanını seviyorum.
Çok yer gezdim, gördüm ille de memleketim dedim. Gezdiğim yerleri oradaki imkanları görünce imrenirdim. Parklarını temiz bakımlı cadde kaldırımlarını, ulaşımını bizlerde bu imkanlara bir gün sahip olabilir miyiz diye düşünürdüm.
Bugüne kadar hiçbir imkana sahip olamayan bizler, her şeyden yoksun bırakıldık. Çoğu şeyden Mahrum kaldık.

Buna rağmen memleketimi bırakıp gitmeyi hiç bir zaman düşünmedim. İmkansızlıklar  yüzünden Hakkari'nin çoğu yerlisi  memleketinden göç edip metropollere yerleşti. Teknolojinin ve imkanların bu kadar geliştiği böyle bir zamanda,
son bir iki senedir gözle görülen gelişmeler yaşansa da ilimizde, bazı şeyler hala belli bir seviyeye gelmedi.

Hep arka plana atılan bu yörenin insanı her türlü hizmeti fazlasıyla hak edecek kadar sıkıntılara göğüs geldi. Bu güne kadar faydalanmamamız hükümet yetkililerin büyük bir eksikliğiydi. Yaşanan gelişmeler bizim için umut verici ve sevindiricidir.

Gördüğüm kadarıyla en büyük sorunlarımızdan biri olan ulaşım sorunu yavaş yavaş çözülüyor. Ben Merzan' da oturuyorum. Ömrüm, kışın çamurlu yazın ise tozlu yollarıyla mücadele etmekle geçiyor.
Çok zorluklar çektik 
Çok mücadeleler verdik.
Mahalle olmasına rağmen yılın 6 ayı benim evimin yolu kapanır evime araç gelmez taki buzlar çözülünceye kadar. Şimdi tarihte bir ilk, bizim yollar parke taşına kavuşuyor. Gecikmiş bir hizmetti. Geç gelen bu hizmet biz mahalle sakinleri için mutluluk verici bir hizmet oluyor. Kendim ve mahalle halkı adına başta değerli valimiz olmak üzere yetkililere teşekkür'lerimi sunuyorum.

Mahallemiz ilk defa böyle bir hizmete kavuşuyor.

Ricamız bu hizmetin her haneye  gitmesidir ve hakkıyla yapılmasıdır. Evime gelen 50 metrelik bir yolum var  yetkililerin bunu programa dahil etmemesi bu imkanın dışında bırakılmamız beni çok üzmüştür. Adaletli ve eşit hizmet diyorum. İlk sahip olacağımız bu imkana bir daha kavuşur muyuz yada ömrümüz yetecek mi bilemiyorum. Bu hizmetin  başlangıç olacağına ve daha nicelerinin  önünü açacağına  inanıyorum.

Yetkililerden hizmet beklerken, bizler mahalle sakinleri olarak da herkesin elini taşın altına koyarak bu hizmetin güzel neticeler vermesi için yetkililere yardım da bulunması gerekir. Yol genişlemede taşımızdan, toprağımızdan feragat etmemiz gerekir.

Kendimiz için istediğimizi komşumuz, din kardeşimiz içinde  istemeliyiz. Birinin evinin önüne kadar bu hizmet gidiyorsa herkese gitmesi lazım. Bu düşünceyle hareket edilmeli. "kolaylaştırınız zorlaştırmayınız, diyen bir Peygamberin ümmeti olarak buradan yetkililere ve mahalle sakinlerine ricamdır. Ancak el ele vererek birlik ve beraberlik içinde nice güzel yarınlara kavuşabiliriz..

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim