• BIST 9995.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mardin'de barış yemeği

Mardin'de barış yemeği
Mardin'in Derik ilçesinde Türk ile Metinan aşireti arasında yaklaşık 26 yıldır süren kan davası Ahmet Türk'e ait Atlı köyünde düzenlenen barış yemeğiyle tatlıya bağlandı.

MARDİN'DE BARIŞ YEMEĞİNE 21 BİN KİŞİ KATILDI

 

 Mardin(İHA)- Derik ve Kızıltepe ilçesinde yerleşik olan Türk ile Metinan aşiretleri arasında yaklaşık 26 yıldır süren ve çok kişinin ölümüne neden olan kan davasının barış merasimi için yaklaşık bir haftadır süren hazırlık çalışmalarının ardından Atlı köyünde kurulan 38 çadırda verilen barış yemeğine yaklaşık 21 bin vatandaş katıldı. BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın da hazır bulunduğu barış merasimine BDP'li birçok milletvekili ile bölge belediye başkanları, il başkanları il genel meclisi ve belediye encümenleriyle vatandaşlar da katıldı.

Köy girişinde misafirlerini karşılayan Türk aşireti lideri Ahmet Türk'ün, Derik'ten gelen Metinan aşireti ileri gelenlerinden Şerif Temelli ve diğer aşiret üyeleriyle birlikte köy yerinde kurulan çadırlara kadar eşlik etmesi dikkat çekti. Yapılan barış merasiminde iki aşiretin lideri Şerif Temelli ile Ahmet Türk'ün birlikte barış güvercinlerini uçurmalarının ardından Türk aşiretinin lideri ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, Metinan aşiretiyle yaklaşık 26 yıldır aralarında yaşanan husumetin barışla sonuçlanması üzerine bir konuşma yaptı.

Türk, "Metinan aşiretiyle aramızda bir soğukluk, bir kırgınlık vardı. Bugün bu kırgınlığı barışsever halkımızla birlikte ortadan kaldırıyoruz. Biz her zaman barıştan ve kardeşlikten yana olduk. Bizler için bugün çok önemli bir gündür. Umut ediyoruz ki, yaşadığımız bugünkü barış, Kürt sorununun çözümünde de öncü olacaktır. Ben bugün buraya kadar gelip, bu barışa büyük bir çoşku katan Eşbaşkanlarımız Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve diğer milletvekili arkadaşlarımıza bize bu coşkuyu yaşatan Temelli aşiretine ve tabii ki çok değerli halkımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Atlı köyü çevresine kurulan 38 çadırda yaklaşık 21 bin vatandaşın hazır bulunduğu barış yemeği için 550 küçükbaş hayvan ve 15 bin ekmek ile kamyonlar dolusu içme suyu, kola ve ayran ikram edildi. Birçok aşiretin ileri geleninin de hazır bulunduğu barış yemeğinin ardından dönüş yolunda araçların yoğunluğu nedeniyle tıkanıklık yaşandı. Belediyece görevlendirilen trafik ekiplerinin yönettiği 8 kilometrelik yol yaşanan izdihamın etkisiyle saatler sonra normale döndü.

 

MARDİN'DE BARIŞ YEMEĞİNE 21 BİN KİŞİ KATILDI
MARDİN'DE BARIŞ YEMEĞİNE 21 BİN KİŞİ KATILDI
MARDİN'DE BARIŞ YEMEĞİNE 21 BİN KİŞİ KATILDI
MARDİN'DE BARIŞ YEMEĞİNE 21 BİN KİŞİ KATILDI
Bu haber toplam 9635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim