• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Mevlid-i Nebi bilgi yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Mevlid-i Nebi bilgi yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması”nda Hakkari’de ilk üç dereceye giren erkek ve bayan öğrencilere ödülleri verildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Müftülüğünde düzenlenen ödül takdim törenine, İl Müftü Vekili Mikail Polat, Şube Müdürü Bilal Beyter ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Törende konuşan il Müftü Vekili Polat; “Öncelikle ‘Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nda ilimizde dereceye giren öğrencilerin şahsında Başkanlığımızca düzenlenen yarışmaya katılan bütün öğrencileri canı gönülden kutluyorum. Sizleri de aldığınız dereceden dolayı ayrıca tebrik ediyorum.

Peygamber efendimiz hakkında edindiğimiz bilgiler, yaşantısı ve ahlakından hayatımıza uyguladığımız hüküm ve kurallar bizleri dünya ve ahiret saadetine kavuşturacaktır. Bu bilinçle hayatımıza devam etmeli, milli ve manevi değerlerimize sıkıca sarılmalıyız.” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler adına açıklamada bulunan Ayetullah Kaval’da; “Hz. Peygamber'in örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışmasında derece yapmanın gururunu yaşıyoruz. Maneviyatımızı güçlendiren bu tip etkinliklerin sık sık yapılmasını talep ediyoruz.

Takdim edilen ödüller için İl Müftü Vekili şahsında Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Yarışmada; erkekler kategorisinde il birincisi olan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencisi Ayetullah Kaval ile bayanlar kategorisinde il birincisi olan Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Edanur Demir’e Türkiye Diyanet Vakfı’nca gönderilen birer cumhuriyet altını ve kitap seti hediye edildi. Dereceye giren diğer öğrencilere de ödülleri takdim edildikten sonra program sona erdi. Hakkarihabertv.com

8-058.jpg6-138.jpg4-291.jpg03-347.jpg

 

 

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim