• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Müdür Gür:'Tüm Amacımız Bir Can'a Dokunmak'

Müdür Gür:'Tüm Amacımız Bir Can'a Dokunmak'
Kurumsal kimliğini yaptığı özgün çalışmalarla geliştiren Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim vizyonu ışığında, Hakkâri Valiliği himayelerinde ortaya koydukları "Her Ev Bir Okul" projesine güncellik kazandırarak, ilin eğiti

Hakkari Fen Lisesi'nde kurum, okul yöneticileri ile birlikte yapılan tanıtım ve istişare toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, valiliğimizin himayelerinde bir önceki yılda, uzaktan eğitimi desteklemek amacıyla “Her Ev Bir Okul” projesini hayata geçirmiştik, şimdi bu projemizi yüz yüze eğitime uyarlayarak güncellik kazandırdık dedi.

 Müdür Gür," Öncelikle her fırsatta ‘eğitim birinci önceliğimizdir’ diyerek eğitim öğretime olan desteklerini yineleyen ve  projelerimizin vücut bulmasında eğitim camiamıza desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın İdris Akbıyık Beyefendiye şükranlarımızı arz ederiz.

İlimizde eğitim-öğretim sürecindeki sıkıntıları tespit ederek, eğitim sürecini daha etkili yönetmek, öğrencilerin hem akademik hem de psikososyal olarak desteklenmesi ve paydaşlarımızla uyum içerisinde eğitimde kalite artışı sağlamak için yöneticiler ve ebeveynler olarak hepimize önemli görevler düşüyor.

İl müdürlüğü olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayretiyle böyle bir projeyi hayata geçirmiştik. Salgın sürecindeki zorluklar, yerini eğitimde güzel başarılara bırakıyor ve biz  inanıyoruz ki ilimizde nice güzel başarı hikayelerini hep birlikte yazacağız.

bilal-gur-001.jpeg

Amaç, çocuklarımızın kalplerine dokunmak, gönüllerine girmek; biliyoruz ki çocuklarımız, eğitimde ellerini, yüreğini ve aklını bir arada kullandığında mutlu olur. Bu projenin içinde bunların hepsi var.

Bakanlığımızın eğitim vizyonu ışığında, sayın valimizin başlattıkları ve bizzatihi zatıalilerinin himayelerinde devam eden ‘Bir Kitap Bir İnsan’ projesinin sürdürülmesi, öğretmen, öğrenci iletişimi, psikososyal dayanışma seminerleri, akademik gelişim, LGS ve YKS deneme sınavları, koçluk sistemi, tasarım-beceri ve müzik atölyelerini çoğaltma ve özellikle Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlattıkları "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi ile Aralık ayı içerisine bütün okullarımızı kütüphaneye kavuşturma gibi çalışmalarımız var.

bilal-gur-jpeg-2.jpeg

Kitap okuma halkaları ile çocuklarımızın hayal güçlerine, kalplerine ve ruhlarına güzel dokunuşlarla fark oluşturduğumuza inanıyoruz.

Ayrıca gönüllü öğretmenlerimizden oluşturulan akademik heyetimiz, LGS ve YKS örnek soru havuzları oluşturma, çocuklarımızın okulda ve evde kaliteli vakit geçirmeleri, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, özel gereksinim duyan öğrenciler için özel programlar yapmak, okul tanıtımları ve velilere de yönelik rehberlik içerikleriyle zenginleştirmek için projemizin mutfağında yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Bu projenin vücut bulmasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma; öğrencilerimizi bilgi ve ilim nefeslerinden mahrum bırakmayan tüm fedakar öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum," şeklinde konuştu. İl Müdürünün konuşmasının akabinde, İl Proje Koordinatörü Nazif Özer tarafından projenin tanıtım sunusu yapıldı. Tanıtım ve istişare toplantısı, Fen Lisesi'nin eğitim yöneticilerine verdiği ikramla son buldu. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim