• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Müdür Kaya'dan Engeliler Günü mesajı

Müdür Kaya'dan Engeliler Günü mesajı
Hakkâri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Müdür Kaya mesajında," Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılık ve farkındalığın arttırılması amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerce 10-16 Mayıs tarihleri arası engelliler haftası olarak kutlamaktadır.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür, sanat, spor ve kentin erişilebilirlik standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız.

Bakanlığımız engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve geliştirmek adına her geçen gün yeni düzenlemeler ve çalışmalar yürütmektedir. Onların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, engelli maaşlarının yanı sıra ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için evde bakım ücreti gibi birçok sosyal güvence sağlamaktadır

Vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; Bakanlığımızın sunduğu imkânlar dâhilinde her konuda yanlarında olmaya, sorunlarının çözümünde rol almaya ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bizler biliyoruz ki; Engelli olmak, bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nın toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.

 

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim