• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim seminer...

Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim seminer...
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni atanan sözleşmeleri öğretmenlere yönelik verilen milli eğitim sisteminde güncel uygulamalar semineri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda yeni atanan sözleşmeli aday öğretmenlere yönelik yetiştirme süreci kapsamında hizmet içi eğitim semineri verildi.

Yetkililer Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce belirlenen 180 saatlik hizmet içi eğitim faaliyetlerinin 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirttiler.

Seminerde Hakkari Üniversitesi öğretim görevlileri ve alanında uzman diğer görevlilerce, Türkiye’de demokrasi serüveni ve 15 Temmuz süreci, Anadolu’da çok kültürlülük, kaynakları ve eğitime yansımaları gibi detaylı bilgiler veriliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililer hizmet içi eğitim seminerinde ayrıca,” Kültür ve medeniyetimizde eğitim anlayışının temelleri, dünden bugüne öğretmenlik, insanı değerlerimiz ve meslek etiği, öğretmenlikle ilgili mevzuat programı, etkili iletişim ve sınıf yönetimi, milli eğitim sisteminde güncel uygulamalar,

gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri, uluslararası kuruluşların sisteme yansımaları, ulusal ve uluslararası eğitim projeleri ve örnek projeler, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları ve Afet eğitimi Seminerleri verilecektir.

Hizmet içi eğitim faaliyetleri ile aday öğretmenlerimize, kurumlarına intibaklarını sağlamak, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkelerini bir bütünlük içinde kavrama ve yorumlamada ortak görüş sağlamak ve uygulamada birlik kazandırmak, mesleki yeterlilik açısından, eksikliklerini tamamlamak,

Eğitim alanındaki yeniliklerin, gelişmelerin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, mesleki yeterlik ve anlayışlarını geliştirmek, Milli Eğitim politikasını yorumlamada bütünlük kazandırmak, Eğitime ait temel prensip ve teknikleri uygulamada birlik sağlamak ve eğitim sisteminin geliştirilmesine destek olmak amacıyla verdiğimiz bu hizmet içi eğitim faaliyetleri ile aday öğretmenlerimize en iyi ortamı hazırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş/İHA
 

Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim