• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

ÖZBEK; “AĞALIK SİSTEMİ BİTTİ”

Hakan Taş

Ak Parti İl Başkanı A.Müttalip Özbek, Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, tüm ekibiyle Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaret ettiler.

Hakkari’de görev yapan tüm gazetecileri tebrik ettiğini açıklayan Özbek, gündeme dair bir çok konuda da açıklamalar yaptı.

İlimizde ve bölgemizde adeta moda haline gelen Kanaat Önderleri ve Aşiret Liderleri konusunda rahatsızlığını dile getirdi. Özbek, “Kentimiz ve bölgemizin geçmişten gelen aşiretsel bir yapısı ve geleneği vardır. Aşiret zenginlik, aşiretçilik ise bölücülüktür.

Her isteyen kendisini kanaat önderi olarak tanıtamaz. İlimizdeki kanaat önderleri tanınan, bilinen saygın kişilerdir.  Aşiret Reislerimiz vardır ve onları hepimiz zaten tanıyoruz. Ağalık sistemi sona erdi. Artık herkes kendi kendisini yönetiyor. Bilgi çağındayız.

Hangi ağanın sofrasında ve etrafında genç kız ve genç delikanlılar görmekteyiz. Aşiret Reisi  misyonu ve saygınlığı olan bir gerekliliktir. Fakat Kanaat Önderi olacak kişinin bir kanaatı, saygınlığı, manevi gücü, donanımı, etkinliği olmalıdır. “ dedi.

cafa4db3-d883-4ff7-b63d-c43df1fe97f1.jpg

2023 seçimlerinde Ak Parti olarak ilimizde yine aynı başarının tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konusunda siyasi bir soruya şu yanıtı veriyor; “Bu halk 20 yıldır ak günlere duyulan özlemle Ak Parti’yi destekledi. Bu istek ve beklenti yine devam edecektir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan, ülkemiz için büyük bir şanstır. Rabbim kendisini başımızdan ve yüreğimizden eksik etmesin.

Erdoğan sayesinde dünya Türkiye’nin gücünü gördü, saygınlığımız arttı. Son yaşanan ekonomik sorunlar tüm dünyanın yaşadığı ortak sorunlardır. Bu günler geride kalacak, halkımız yeniden refaha ve huzura kavuşacaktır.”

Bölgemizde bazı Ağa’ların CHP’ye geçişi konusundaki soruma da hazır yanıt gecikmiyor; “Türkiye bir hukuk devletidir. Herkesin siyasi tercih hakkı vardır.

Biz hiçbir partiyi kendimize rakip olarak görmüyoruz. Herkes kendi çalışmalarını özgürce yürütmelidir. Allah herkesin yolunu açık etsin. Biz ekibimizle birlikte gece gündüz en ücra köşedeki vatandaşımıza kadar giderek halkımızın yanındayız. 2023 seçimlerinde yeniden tekrar iktidar olacağız.”

Başkan Özbek ve ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu yazı toplam 3312 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim