• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Şifalı Eller ve Dr. İrem ÖNLEN

Murat Taş

Pek çok aktif hasta ve sporcu iskelet-kas sistemi semptomlarının tedavisinde modern tıbbın yetersiz kaldığı noktalarda alternatif tıp terapi alternatiflerini tercih etmektedir.

Her geçen gün hekimler, fizyoterapistler, eğitim kurumları ve tıbbi organizasyonlar bu alternatif terapiler üzerinde araştırmalar geliştirmektedir. Sporcular arasında yaygın olan akupunktur, masaj, gevşeme teknikleri, manyetik terapi, hiperbarik oksijen ve manipülasyon gibi bazı uygulamalar tercih edilmektedir.

Sadece genel halk değil, sporcular da alternatif tedavilerin peşinden koşuyorlar.
Geleneksel tıp (Ortodoks tıp) uygulamalarının çare olamadığı sırt ağrıları konusunda alternatif terapiler önem kazanmaktadır.

Osmanlı döneminde, kan almak, hacamat, sülükle tedavi, kusturucular, lavman, kupa tedavisi ve müzikle tedavi gibi unsurlar son derece yaygın ve önemliydi. 

Osmanlı hekimleri için sağlıklı bir yaşamın temellerini oluşturan unsurlar yeme-içme, hava, hareket, arınma, uyku, duygu ve düşüncelerdir.

Arınmak özellikle bağırsak ve hacamat gibi tekniklerle kanın temizlenmesi Osmanlı tıbbında önemlidir.
Hakkâri Devlet Hastanesinde yaklaşık bir yıldan fazladır aktif olarak hizmet veren GETAT Polikliniği ve Dr. İrem ÖNEN, Hakkâri halkından tam not aldı.

GETAT poliklinik bölümünde, Kupa terapi, mezoterapi, sigara bırakma vs. farklı alternatif tedavi yöntemleriyle hizmet vermekte. Polikliniğe başvuran ve tedavi olan hastalarla yaptığım görüşmelerde, Uzman Doktor İrem ÖNLEN, tarafından verilen tedavi iyileşme oranı yüzde 80 90 larda.

Hakkâri spor camiasının en büyük eksikliği spor tesislerinin az olması doğru dürüst antrenman yapmamak, vücudun dinlendirilmemesinden ve müsabakalardan önce ısınma hareketleri yapmadıklarından, sporcular hazırsızlık bir şekilde müsabakalara girmeleri sonucu vücutta belirli tahrişler oluşmakta.

Onun için ilimizde böyle bir sağlık bölümün açılması bizler için bir kazanç ve nimettir.
Doktor İrem ÖNLEN, bu konuda Hakkâri halkına nasıl hizmet ediyorsak. Bu konuda da, Hakkârili sporcusununda her zaman yanında olduklarını dile getirmekte.

Hakkâri bazı konularda çok şansız bir şehir, Ama böyle mesleğini seven, ülkesini ve Halkını seven böyle değerli hocalar sayesinde bu şansızlığını kırmakta. 

Hakkâri’ye gelen her Doktur ve sağlık çalışanı bizim başımızın tacıdır. Hepsine sonsuz teşekkürler, en büyük teşekkürü hak eden, Uzman Doktor İrem ÖNLEN’ in ve ekibinin yaptığı bu kutsal ve güzel hizmetlerinden dolayı, spor camiasının bir ferdi olarak kendisine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

20098b97-4fe1-4eab-9a19-14316cc3caf3.jpg

Bu yazı toplam 8261 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim