• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Su depolarına yeni düzenleme

Su depolarına yeni düzenleme
Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan iki ayrı depoya otomatik klorlama cihazı takıldı.

HAKKARİ (İHA) - Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan depolarda inceleme yapan Başkan Fadıl Bedirhanoğlu, klorlama cihazları hakkında bilgi aldı. Bundan sonrası için de kentin su sorununu ortadan kaldıracak köklü projeler hazırladıklarını belirten Bedirhanoğlu, ancak bu projelerin zaman alacağını söyledi.

Bu arada büyük projelerin tamamlanmasını beklemeden ara formüllerle sıkıntıların giderildiğini ifade eden Bedirhanoğlu, "Geçtiğimiz yıl Gopsi mevkiinde yaptığımız bin tonluk depomuz ve Gültekinler semtindeki depolarımızda klorlama cihazlarımız yoktu. Halkımızın sağlıklı suya kavuşması için bu iki depomuza otomatik klorlama yapacak iki cihaz taktırdık. Bundan sonra bu depolarımız düzenli bir şekilde klorlanacaktır. Zaman zaman halkımızdan bazı şikayetler geliyor.

Bu da yıllarca halka su klorlanmadan verildiği için bu sefer suyun tadında az da olsa bir değişiklik oluyor. Ama halkımız da buna alışacaktır. Suyun tadının değişmesi sağlıklı olmasının alametidir" dedi.

BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR

Hakkari'nin içinde bulunduğu içme suyu sıkıntısını temelden değiştirecek ve sıkıntıyı ortadan kaldıracak yeni projeler hazırladıklarını ve önümüzdeki yıl hayata sokacaklarını ifade eden Bedirhanoğlu "Ancak bu projelerimiz büyük ve maliyetli projelerdir. Bu büyük projeleri hayata geçirinceye kadar, ara formüller üzerinde duruyoruz ki halkımız mağdur olmasın. Amacımız en kısa zamanda Helel suyunu getirme çalışmalarımız sürerken diğer yandan mevcut Berçelan ve Golan kaynaklarından gelen içme suyunun daha sağlıklı bir ishale hattı ile şehre getirme çalışmalarımız vardır.

Çalışmalarımızı başlattık ve umudumuz önümüzdeki yıl bu işi bitirmektir. Belki bu büyük proje zaman alacak ama sonuç itibariyle Hakkari'yi kurtaracak projedir" diye konuştu.

HERKES EVİNE SU DEPOSU YAPSIN

Kentteki binaların birçoğunda su deposunun olmadığını belirten Bedirhanoğlu, "Vatandaşlarımız eğer evlerinde depo yaparlarsa su sorunu ortadan kalkar. Deponun olmadığı hiçbir yerde sağlıklı su kullanımı olmaz. Halkımızdan ricamız binalarına su deposu yapsınlar. Bizler belediye olarak her eve bir su deposu zorunluluğu getireceğiz. Ketteki kod farkından dolayı bazı aileler su alamıyor ama depo yapılırsa herkes eşit bir şekilde sudan faydalanacaktır" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim