• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

TÜBİTAK BÖLGE YARIŞMASI SONUÇLANDI

TÜBİTAK BÖLGE YARIŞMASI SONUÇLANDI
Sergilenen 70 eser içinde seçilen 15 proje sahibi Türkiye Finali'nde Van bölgesini temsil edecek

ŞABETTİN AKKUŞ
VAN (İHA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Yarışması`nın finalistleri belli oldu.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu`nda düzenlenen ödül törenine Van Vali Vekili Halil Berk, Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yıldızbaş, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu TÜBİTAK İlk ve Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Ülker ile öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Üç gün önce başlayan TÜBİTAK Van Bölge Sergisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ülker, Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinde 8 daldan toplam 70 eserin sergilendiği anlatan Doç. Dr. Ülker, TÜBİTAK tarafından bu yıl düzenlenen yarışmaya 12 bölgede toplam 3 bin 126 projenin gönderildiğini ve Van Bölgesi`nin ise 322 eser ile en çok proje gönderen 4 bölge olduğunu anlattı. Van`ı fazla proje gönderdiği için Türkiye Finaline de 15 eserle katılmaya hak kazandığını kaydeden Doç. Dr. Ülker, eser seçimini de buna göre yaptıklarını kaydetti.

 Törende bir konuşma yapan Van Vali Vekili Halil Berk ise Van`da yürütülen `Kardeş kurum-okul` projesi ile 2 ila 8`inci ara sınıflarında olmasına rağmen okuma yazma bilmeyen öğrenciler ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin okuma yazmaya geç geçmesinin Seviye Belirleme Sınavı`ndaki ilin başarısını da etkilediğini anlatan Berk, hazırladıkları genelge ile belli bir özrü olanların dışında birinci sınıflarda okuyan öğrencilerin bugün ve ara sınıflardaki öğrencilerin ise 31 Mart 2010 tarihi itibariyle okuma yazmaya geçmelerini gerektiğini kaydetti. Ara sınıflarda olup halen okuma yazmaya geçmeyen 8 bin civarında öğrencinin bulunduğunu söyleyen Vali Vekili, 31 Mart 2010 tarihi itibarıyla okuma yazma öğrenmeyen öğrenci sayısının tekrar tespit edip, ona göre bir eğitim politikası belirleyeceklerini kaydetti.
Vali Vekili Berk yaptığı konuşmanın ardında finale kalan 15 eserin sahibi ile her branşın 2 ile 3`üncüsü olan eser sahiplerine protokol üyeleri tarafından çiçek ve takdir belgesi verildi. Ayrıca TÜBİTAK tarafından her ekibin öğretmenleri ile öğrencilerine de ayrıca 500 TL para ödülü verildi. Türkiye Finali`ne ise en çok projeyi Van Öğretmen Lisesi tarafından gönderileceği kaydedildi.


Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim