• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Turan'ın davası Isparta'da göründü

Turan'ın davası Isparta'da göründü
Polis dipçiğiyle yaralanma davasında Adli Tıp Raporu tamamlandı. Rapordaki önemli ayrıntı:

Kapatılan DTP'ye yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla 23 Nisan 2009'da Hakkari'de yapılan gösterilerde polise taş atan gençler arasında bulunduğu ve özel harekatta görevli polis memuru B.T'nin kafasına dipçikle vurmasıyla yaralanan ve bir süre tedavi gören Seyfullah Turan ile ilgili dava güvenlik gerekçesiyle Isparta'da göründüğü belirtildi.

Edinilen bilgiye göre davayı yürüten Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesince istenen Adli Tıp Kurumu raporunun hazırlandığı bildirildi. Seyfullah Turan'ın ailesinin Antalya Barosuna kayıtlı Avukatı Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, yaptığı yazılı açıklamada Adli Tıp Kurumu ikinci ihtisas kurumunca hazırlanan raporun, yargılamanın yapıldığı Isparta 3.Asliye Ceza Mahkemesine ulaştığını belirtti. Ermiş, kurulun Seyfullah Turan'ın darp sonucu kafasında oluşan kırıkların niteliğini incelediğini bildirdi.

Avukat Ermiş, raporda olay tarihinde 17 yaşında olan Turan'ın kafasında meydana kırıkların hayati fonksiyonlarını orta derece tehlikeye düşürecek nitelikte olduğu tespitine yer verildiğini kaydetti. Ermiş, raporun ulaşması üzerine Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesine duruşma günü beklemeksizin CMK'nın 471 maddesi uyarınca görevsizlik kararı verilmesi için başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Davanın bir sonraki duruşmasının 9 Haziran'da yapılacağını ancak mahkemenin görevsizlik taleplerine cevabını daha önce beklediklerini belirten Ermiş, polis memuru B.T'nin "yaralama" suçlamasıyla halen 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığını kaydetti. Aşağı Merzan Mahallesinde vuku bulan olay günlerce gündemde yerini almıştı. Protesto amaçlı yürüyüşler düzenlenmişti. Turan tedavi gördüğü Van'da birçok üst düzey yönetici ve DTP Esbaşkanlar da ziyaret etmişlerdi.

Bu haber toplam 3786 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim