• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

ÜNİVERSİTE DE MEZUNİYET TÖRENİ

ÜNİVERSİTE DE MEZUNİYET TÖRENİ
Hakkari Üniversitesi, bünyesindeki Meslek Yüksek Okulu nun mezuniyet töreni düzenledi.

 

  1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ne bağlı olarak kurulan Meslek Yüksek Okulunun 7 bölümünde okuyan 174 öğrenci, bu defa Hakkari Üniversitesi unvanıyla mMezuniyet belgelerini aldı. Karşıyaka Mahallesindeki Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yapılan törene DTP li Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Belenli ve bazı kurum amirlerinin katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Belenli, üniversitenin kuruluş aşamasında Mühendislik ve Eğitim Fakültelerine bağlı 5 er bölümle başladığını belirtti. Bu yıl öğrenci alacak fakültelerden mühendislikte okuyacakların İstanbul Üniversitesinde, Eğitim Fakültesindeki öğrencilerin ise Çukurova Üniversitesinde eğitim göreceğini anlatan Belenli, üniversite binalarının tamamlanmasıyla bu öğrencilerin Hakkari ye aktarılacağını söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Belenli, hayatta başarılı olmanın sürekli yenilenmekten geçtiğini ifade etti.

 

 Meslek Yüksek Oklu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar da Hakkari Üniversitesinin ilk mezuniyet töreniyle tarihi bir gururu yaşadıklarını, üniversitenin kurulması ve Rektör ün atanmasıyla okul olarak sıkıntı çektikleri öğretim görevlisi elemanı bulma sıkıntısının tamamen ortadan kalktığını söyledi.

  Törende temsilen mezuniyet belgesini alan Neslihan Taşma ise, Hakkari Üniversitesinin kurulması, gelişmiş ülkelere entegrasyonu sağlamın ilk adımı olduğunu belirtti. Başarılı üniversitelerin il ve bölgenin kalkınmasında büyük önem arz ettiğini belirten Taşman, Hakkari Üniversitesinin ilk mezunları olarak yaşadığım gururunu yaşadıklarını belirtti.

   Mezuniyet töreninde 60 ı bayan olan 174 öğrenci mezuniyet belgelerini yetkililerin elinden aldı. Okul birincisi Adnan Şama belgesini Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu nun elinde, İkinci olan Zeynep Öztunç belgesini Rektör Porf. İbrahim Belenli den alırken, üçüncü olan Fatma Şahin belgesini Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz elinde aldı. Kurum amirlerinin sırayla verdiği belge dağıtımının ardında öğrenci ve yetkililer okulun bahçesindeki kokteylde bir araya gelerek hep birlikte kep fırlattılar.

Hakkarihabertv-Necmi Ertuş

 

 

 

 

Bu haber toplam 4391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim