• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vakfe Derneği’nden Hakkari'ye anlamlı yardım

Vakfe Derneği’nden Hakkari'ye anlamlı yardım
Van’da kurulan Vakfe Kültür Fikir ve Eğitim Derneği, dertlilere derman olmak maksadıyla maddî – manevî hizmetlerine devam ediyor.

2019 yılında milletimizin dertleriyle dertlenmiş bir grup gönüllü tarafından Van’da kurulan Vakfe Kültür Fikir ve Eğitim Derneği, dertlilere derman olmak maksadıyla maddî – manevî hizmetlerine devam ediyor.

Herhangi bir oluşuma bağlı olmayan ve şubesi de bulunmayan Vakfe Derneği, pandemi sonrası serbestliklerin de gelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

Dernek;

-Genel olarak son 5 (beş) yılda ülkemizin tamamında özellikle de Van ve Hakkâri gibi doğu illerinde artan misyonerlik ve ifsat hareketlerine,

-Başta gençler olmak üzere bulaşan herkesin maddi manevi dünyasını darmadağın eden ve cehenneme taşıyan deizm ve ateizm belasına,

-Kur’an’dan uzaklaşan, Efendimizin (ASV) sünnetini devre dışı bırakmaya çalışan sapıklığa,

-Hayatı sadece nefsânî arzulardan ibaret gören körlüğe,

-Vicdansızlığa, Kalpsizliğe, Zalimliğe, Vefasızlığa…. Kur’an ve Sünnetten hareketle karşı koyacak fikirler ve fikirleriyle karşı koyacak gençler yetiştirmek için gönüllüleri aracılığıyla çalışmaya devam ediyor.

Kitap okumayanın meydan okuyamayacağı bilen Derneğin merkezinde bulunan binlerce kitaptan müteşekkil kütüphane okuma sevdalılarına hizmet sunuyor.

Dernek;

Kış mevsiminin gelmesi ile geçen yıl yaptığı gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerini giydirmeye, üniversite öğrencilerini, Kur’an kursu öğrencilerini, fakir çocukları ve gençleri bu imkândan yararlandırmaya gayret sarf ediyor.

Bu minval üzere komşu illerde de çalışmalar yürüten Vakfe Derneği çalışmalarında Hakkâri’yi de unutmadı. Ağrı, Muş gibi diğer komşu illerle de ilgilenen Vakfe-Der Hakkâri’de başlattığı çalışma neticesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerini giydirerek güzel bir hayır işlemiş oldu.

Dernek yetkilileri aynı zamanda pandemi sürecinin de normale dönmesiyle daha da farklı alanlarda çalışmalarının artması için gayret gösterdiklerini belirttiler.

yeni-microsoft-powerpoint-sunusu-034.jpg

 

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim