• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Akbıyık ”Eğitim’de büyük mesafe kat ettik”

Vali Akbıyık ”Eğitim’de büyük mesafe kat ettik”
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari de

 TOBB Mesleki Eğitim Merkezi olarak Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) ve çırak öğrenci sayılarının arttırılması, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Merkezlerinin güçlendirilmesi için yaptığı çalışmaların tanıtılması ve topluma ulaştırılması amacıyla kahvaltı programa gerçekleştirildi.

  Toplantıya Vali İdris Akbıyık, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, (TOBB) Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Feyzullah Taş, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ildeki gazeteciler katıldı.

 Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Vali İdris Akbıyık’ın himayelerinde çok güzel hizmetler yapıldığını belirterek, bu hizmetlerden dolayı Vali Akbıyık’a teşekkür etti.

  Vali Akbıyık ise, Hakkari’nin eski Hakkari olmadığını belirterek değişim ve dönüşümün yaşandığın ifade ederek eğitimde büyük mesafe kat ettiklerini  söyledi.  Vali Akbıyık,” Bir zamanlar burada öğrenciler tıp fakültesi ve eğitim fakültesi kazanmazken şimdi çok sayıda öğrencimiz tıp ve eğitim fakültesini kazandı. Eğitimde çok iyi bir yere geldiğimizi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

  - TOBB Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci sayısı arttı
  TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş ise, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kayıtlarımız hala devam etmekte olup toplamda 630 öğrenci kayıtlıdır dedi. Karataş.”147 öğrenci kalfalık, 51 öğrenci ustalık, 352 öğrenci ustalık telafi programı, 35 öğrenci lise telafi programı, 45 öğrenci iş pedagojisi (usta öğreticilik) programına kayıtlıdır.

Bakanlığımızın yaptığı açıklama ve teşviklerden sonra öğretmenlerimiz saha çalışmalarına çıkmış ilimizdeki bütün meslek alanlarına ait iş yerlerini gezerek gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. Bu çalışmalar neticesinde öğrenci sayımız %100’ün üzerine çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık, TOBB Mesleki Eğitim Merkezi atölyelerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Haber: Feyzullah Taş

03-025.JPGimg-4694.JPG02-028.JPG04-014.JPG

 

 

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim