• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık, 'Gençlik ve Gelecek’ temalı söyleşiye katıldı

Vali Akbıyık, 'Gençlik ve Gelecek’ temalı söyleşiye katıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurumsal yayını olan, '81 Çalıkuşu Hakkari' dergisinin başlatmış olduğu 'Kütüphane Söyleşileri' programının ilk konuğu oldu

 Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurumsal yayını olan, '81 Çalıkuşu Hakkari' dergisinin başlatmış olduğu 'Kütüphane Söyleşileri' programının ilk konuğu oldu.  Vali Akbıyık, sosyal medyayı takip edin ama bağımlısı olmayın kitapta okuyun dedi.

Hakkâri Güzel Sanatlar Lisesi Kütüphanesi'nde 'Gençlik ve Gelecek’ temalı söyleşi programına Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,

İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, kütüphaneyi yapan hayırsever iş adamı İsmet Ölmez'i temsilen, yeğeni Avukat Özkan Ölmez, Şube Müdürleri; Kazım Gür ve Oktay Kızılkaya, okulun yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler yeri katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü, '81 Çalıkuşu Hakkâri' adlı e-derginin yayın yönetmeni Şube Müdürü Oktay Kızılkaya yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, '81 Çalıkuşu Hakkâri' adlı dijital dergimiz için ‘Kütüphane Konuşmaları’ adı altında yeni bir söyleşi geleneği başlattık dedi.

Gür," Mülki İdare Amirleri, şairler, yazarlar ve sporcular gibi birçok alanda kendisini kabul ettirmiş kişileri konuk alacağımız bu söyleşi geleneğimizin ilk konuşmacısı olarak, Valimiz Sayın İdris Akbıyık Beyefendiyi ağırladık. Ufuk açıcı ve vizyon geliştiren sohbetleri ile öğretmen ve öğrencilerimizle buluştular. Zatıalilerine, teşriflerinden, eğitime ve camiamıza verdikleri desteklerden dolayı müteşekkiriz.

img-6938.JPG

Bu başlattığımız ‘Kütüphane Konuşmaları’ geleneği ile alanlarında kendilerini kabul ettirmiş kişileri, böylelikle daha yakından tanıma fırsatımız olacak. Bu söyleşinin tamamını, dergimizin Mart Ayı'nda çıkacak olan ikinci sayısında okuyabileceksiniz. Söyleşinin düzenlenmesinde, Basın ve Halkla İlişkiler Şubemiz başta olmak üzere, Güzel Sanatlar Lisemizin yönetici, öğretmen, öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim," dedi.

-Hayırseverlerin Eğitime Desteği Sürüyor

 Hakkâri Güzel Sanatlar Lisesi'nde, Hayırsever İşadamı İsmet Ölmez tarafından yapılan kütüphane Vali ve beraberindekileri ile ​kütüphaneyi yapan hayırsever iş adamı İsmet Ölmez'i temsilen, yeğeni Avukat Özkan Ölmez, Şube Müdürleri; Kazım Gür ve Oktay Kızılkaya, okulun yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılımlarıyla düzenlenen törenle açıldı.

img-6940.JPG

Vali Akbıyık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığımızın koordine ettiği okullar arası imkân farklılıklarını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini artıracak Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi sayesinde ilimizde kütüphanesiz okul kalmadı dedi.

Vali Akbıyık, artık  kitap ve kütüphane dostu bir Hakkari var, diyebiliriz. Sadece Bakanlık nezdinde değil yerelde de başlatmış olduğumuz; 'Bir Kitap Bir İnsan', 'Her Ev Bir Okul' gibi projeler ile öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek için çok önemli çalışmalar yapılıyor.

img-6943.JPG

 Kütüphanelerin yapımında, kurum ve kuruluşların yanında, hayırseverlerimiz de katkı sunuyor. Bugün itibarıyla, Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesinde, biri atık malzemelerden olmak üzere ilimize, 94 kütüphane kazandırıldı. Yine hayırsever işadamımız olan Sayın İsmet Ölmez tarafından yapılan Güzel Sanatlar Lisemizin kütüphane açılışını yapacağız.

img-6963.JPGimg-6985.JPG

Kendilerine eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir öğrencinin sorusu üzerine Vali Akbıyık, sosyal medyayı takip edin ama bağımlısı olmayan kitap okumayı ihmal etmeyin dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim