• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

VALİ AKBIYIK; “HALKI PANİĞE SEVK ETMEYİN”

Hakan Taş

Valimiz İdris Akbıyık başkanlığında geniş çaplı “Deprem Toplantısı” gerçekleştirildi. Öğretmenevindeki toplantıya ilimizde görev yapan tüm idareciler tam kadro katılım sağladı.

Depremde bölgeye giden ve oradaki acıya tanıklık eden ilimiz valisini ilk kez bu kadar üzgün ve durgun gördüm. Ulusal yas ilan ettik, bayraklar yarıya indirildi, hepimizin içi kan ağladı, Türkiye olarak tek yürek mücadelemizi sürdürüyoruz.

Toplantı salonunda herkes yârini aldıktan sonra Vali Akbıyık, yerini aldı ve kısık bir ses tonuyla konuştu; “Hakkari halkı ve kamu kuruluşları olarak deprem bölgesine toplam 137 kamyon insani yardım gönderdik. Yüzlerce araç gerek ve deneyimli ekip bölgeye gönderdik.

Toplamda 16 milyona yakın nakdi yardım yapılmıştır. Binin üzerinde kamu kurum ve kuruluşlardan ve gönüllülerden oluşan personel deprem bölgesine gönderdik.

 Tüm bunlar yaşanırken ne yazık ki ilimizde ilk defa aklına deprem gelen insanlar yanlış bilgi ve yorumlarla halkımızı panik ve korkuya sevk etmekteler. Böylesine hassas bir dönemde herkes düşünerek hareket etmeli ve doğru sözler sarf etmelidir.

Deprem bizim ülkenin gerçeğidir. Fakat depremin ne zaman ve nerede olacağını bilemeyiz. İnsanımızı huzursuz etmeye ve paniğe sevk etmeye kimselerin hakkı yoktur. Biz devlet olarak her şeye hazırlıklıyız. Son dört yılda Hakkari’de yapılanlar herkesçe biliniyor ve görülüyor.

Hakkari unutulmuş ve dışlanmış gibi göstermek en büyük haksızlıktır. Hükümetimizin ilimize pozitif ayrımcılığı ve devasa yatırımları göz ardı edilemez. Eksik ve yanlış beyanatta bulunanlara itimat etmeyin. Devletimiz her sorunun üstesinden gelecek güçtedir. Türkiye’mizin tek yürek dayanışma örneğini tüm dünyaya kanıtladık.

Umarım yaşanmaz ama olası bir deprem için biz her türlü hazırlık içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremden önce ilimiz ve ilçelerinde depreme dayanıklı 49 okul yaptık. 75 bin öğretmen ve öğrenciye farkındalık eğitimi, tatbikatlar yaptık. 14 bin kişiye ayrıca eğitim vermişiz.

Deprem ve her türlü afete karşı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarıyla, genelgeleriyle, tüm bakanlarıyla gerekli hazırlık yapılmıştır.”

Vali Akbıyık, yaptığı genel konuşmasının sonunda toplantının geri kalan kısmını basına kapalı gerçekleştirdi. Edindiğimiz bilgiye göre üç saat süren bu önemli toplantıda “HAKKARİ VE DEPREM” masaya yatırılarak tüm detaylar ele alındı.

Bu yazı toplam 1462 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim